string(9) "claudebot"

Faber: ‘Vechten voor elke bal’.

Vrijdag 04 november 2016 om 15:39

Trainer Ernest Faber moet het zaterdagavond in Nijmegen tegen zijn oude ploeg doen zonder de geblesseerde Samir Memisevic. De verdediger raakte in de beginfase van het uitduel met Willem II geblesseerd aan een scheenbeen. Daarnaast zal nog een aantal wijzigingen plaatsvinden in de basiself. “We willen het accent tegen NEC wat anders leggen,” aldus FC-trainer Faber.

Voor Faber is het een weerzien met zijn oude club, waarbij er overigens nog maar een handvol spelers van afgelopen seizoen over is. “Er zijn nog vier of vijf spelers over, maar met veel mensen binnen de club heb ik nog geregeld contact,” zegt Faber. “Ik heb er een mooie tijd gehad en denk nog steeds met warme gevoelens terug. Het is leuk om er morgen terug te zijn.”

Vechten
Zijn opvolger bij NEC -Peter Hyballa- is geen onbekende voor Faber. “In mijn tijd als jeugdtrainer bij PSV was hij jeugdcoach bij Borussia Dortmund. Het is een heel bevlogen en gepassioneerde trainer. Dat zie je ook terug in zijn ploeg. Ze hebben veel loopvermogen en agressie in het elftal. Daar zullen we minimaal hetzelfde tegenover moeten stellen. We zullen moeten vechten voor elke bal.”

Wijzigingen
Behalve Etiënne Reijnen, die de geblesseerde Memisevic vervangt, staat er nog een aantal wijzigingen in de beginopstelling aan te komen. “De verschillen binnen de selectie zijn momenteel nog steeds erg klein, waardoor we in elke wedstrijd wat andere accenten kunnen leggen. Als spelers niet starten, ligt dat niet aan de individuele prestaties van die spelers. Daarbij kijken we altijd naar het grote geheel en stellen de spelers op waarmee we denken de grootste kans te hebben om te winnen. Het is belangrijk de punten mee naar Groningen te nemen.”

Afwezigen
Samir Memisevic kreeg vorige week in de uitwedstrijd tegen Willem II een trap tegen de schenen van Darryl Lachman en is daarvan nog steeds niet hersteld. “Hij heeft een flinke kneuzing opgelopen en we gebruiken de komende twee weken rond de interlandperiode om hem verder op te trainen.”

Behalve Memisevic ontbreekt ook Oussama Idrissi bij de wedstrijdselectie. “Hij heeft een kneuzing op de voet en zal zaterdag een aangepaste training afwerken. Daarnaast zullen Jesper Drost en Desevio Payne gaan spelen bij FC Groningen onder-23.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’