Faber: ‘Vanaf minuut één bij de les’

7 februari 2018

Trainer Ernest Faber staat met zijn FC Groningen aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord. Op voorhand een uitdagend affiche. “Maar we hebben altijd een kans om te winnen,” weet de hoofdtrainer. “Dat is altijd de intentie waarmee we het veld op stappen.”

In personele zin heeft Faber noodgedwongen enkele omzettingen moeten doen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Vitesse. “Ludovit Reis heeft een kneuzing in de knie. Gelukkig zijn de banden niet beschadigd, heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen.” Reis zal er in ieder geval voorlopig niet bij zijn. Vanuit Jong FC Groningen sluiten Jan Hoekstra, Lars Kramer en Michael Breij aan voor het uitduel met Feyenoord.

Belastbaar
Samir Memisevic is net als Reis en Mimoun Mahi niet beschikbaar. “Samir is een paar dagen ziek geweest en speelt al een tijdje met pijnstillers wegens klachten in de buikstreek. We willen Samir en Mimoun volledig belastbaar krijgen voor zondag (ADO-thuis, red.) en ze zijn er donderdag in Rotterdam daarom niet bij. Juninho Bacuna heeft klachten aan zijn been en zijn inzetbaarheid vormt nog een vraagteken.”

Omdat Faber in het aanvalsblok voor de snelheid van Uriel Antuna kiest in plaats van Ajdin Hrustic, kent de basisopstelling drie andere namen dan afgelopen vrijdag. Deyovaisio Zeefuik zal – na de invalbeurt van afgelopen vrijdag – zijn basisdebuut maken en daarnaast keert Kasper Larsen terug in de basis. “Achterin kiezen we voor defensieve zekerheid. Het wordt tijd dat we achterin weer eens ‘de nul’ gaan houden. Aan de andere kant krijgen we zelf elke wedstrijd nog steeds een aantal grote kansen en die zullen erin moeten, als we een resultaat willen pakken.”

Lezen
Feyenoord verloor afgelopen weekend bij VVV-Venlo en heeft voor eigen publiek duidelijk iets recht te zetten, verwacht Faber. “We kunnen zeker aan de bak en hebben zelf natuurlijk ook iets goed te maken ten opzichte van Vitesse-uit. Vanaf minuut één moeten we bij de les zijn, want zij zullen er vol op klappen. De groep moet goed lezen wat de wedstrijd vraagt. Daarbij zullen de spelers elkaar goed moeten ondersteunen. We zullen compact spelen en proberen weinig ruimte weg te geven. Met onze snelheid voorin willen we het Feyenoord lastig gaan maken. We hebben de insteek verzorgd voetbal te spelen, maar niet ten koste van alles. Zeker niet in de Kuip. De wedstrijd van donderdagavond vraagt duidelijk iets anders dan dat.”

Laatste nieuws