Faber: ‘Tot de laatste speeldag in de race’

7 mei 2017 / vandaag

Trainer Ernest Faber was na afloop van FC Groningen-PSV (1-1) in het Noordlease Stadion zeer tevreden over het feit dat zijn ploeg door het behaalde punt nog steeds in de race is om de play-offs te halen. Zijn PSV-collega Phillip Cocu was zeer ontevreden over de eerste helft van de Eindhovenaren.

Ernest Faber: “We speelden een prima eerste helft en kregen ook een paar kansen, waaronder nog één van Linssen. In de tweede helft kregen we het moeilijk, kwamen we minder aan de bal en ook niet meer onder de druk van PSV uit.”

“Het tegendoelpunt viel in een dubbele omschakeling. Daarnaast hadden we geluk dat Sergio Padt vandaag erg goed stond te keepen. Daardoor hebben we een prima punt overgehouden aan deze wedstrijd.”

Met het punt houdt FC Groningen zicht op de negende en zelfs de achtste plek van de ranglijst. “We moesten dit seizoen vaak terugkomen en zijn nu in ieder geval tot de laatste speeldag in de race om de play-offs. Als we bij FC Twente winnen dan hebben nog kans om de doelstelling te halen. Ik ben zeer tevreden.”

Phillip Cocu (PSV): “We hadden de intentie om dezelfde beleving en druk als in de wedstrijd tegen Ajax (1-0 winst – red.) te brengen. Maar dat heb ik niet gezien in de eerste helft. Daardoor kwamen we ook achter. In de rust hebben we de boel op scherp gezet en naast de gedwongen wissel meteen nog één keer gewisseld.”

“We hebben na de pauze ook tactisch wat omgezet, zijn met drie man achterop en vier op het middenveld gaan spelen en met Sam Lammers ‘vals’ achter Luuk de Jong. De invalbeurt van Lammers was een lichtpunt vanmiddag. Hij heeft zich goed gemanifesteerd en heeft zijn rol vanmiddag goed ingevuld.”

“Gelukkig toonden we na de pauze wel ons eigen gezicht. Helaas lieten we teveel kansen onbenut, waarbij ik denk dat de afgekeurde bal ook gewoon geldig is. Maar we blijven steken op een gelijkspel en dat is tekenend voor dit seizoen: net niet. Daarom sta je derde en speel je niet mee om de prijzen. Dat moet komend seizoen echt anders.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws