Faber: ‘Tijd voor een overwinning’

17 februari 2017 / vandaag

FC Groningen neemt het dit weekend voor de derde keer in drie weken tijd op tegen een Rotterdamse tegenstander. De Trots van het Noorden is zondagmiddag te gast op Het Kasteel waar het tegen Sparta Rotterdam aantreedt. Trainer Faber kan beschikken over een fitte selectie.

Ook de al langer geblesseerde Tom van Weert is op de weg terug en doet het grootste gedeelte van de trainingen weer mee. “Van Weert traint ongeveer twee-derde mee en we zijn dat verder aan het opbouwen,” vertelt Faber. “Hij gaat nog niet mee naar Rotterdam, maar voor de rest hebben we iedereen aan boord.”
 
FC Groningen onder-23 spelers Glenn Bijl en Ajdin Hrustic maken in tegenstelling tot Tom van Weert wel deel uit van de wedstrijdselectie, maar zullen zaterdag bij hun eigen team ook in actie komen op bezoek bij VVOG. “Het is belangrijk dat ze hun wedstrijden blijven spelen, maar ik houd ze graag bij de groep. Beide jongens doen het goed op de training, haken aan en het is nu zaak dat ze het ook volhouden.”
 
Derde Rotterdamse tegenstander
FC Groningen reist voor de tweede achtereenvolgende week af naar Rotterdam. Sparta is deze keer de tegenstander. De promovendus begon voortvarend aan het seizoen, maar wist de afgelopen negen competitieduels niet meer te winnen. Als het aan Faber ligt, komt die reeks tegen FC Groningen nog niet ten einde. “Het wordt de derde Rotterdamse tegenstander in drie weken en het is tijd voor een overwinning,” zegt Faber. “Tegen een club waar ik vroeger nog voor heb gespeeld.”
 
Met welke elf spelers Faber zondagmiddag op het Kasteel zal gaan starten, maakte de trainer nog niet bekend. “Morgen hebben we nog een afsluitende training en kan er natuurlijk nog van alles gebeuren. We hebben deze week prima gewerkt en woensdag en vandaag (vrijdag – red.) met verschillende opties getraind. De verschillen in de ploeg zijn klein, dat is een compliment naar de groep. We hebben diverse mogelijkheden.”
 
Doelpunten maken
“Verdedigend hebben we het prima voor elkaar. Het gaat er ook om wat we aan de bal doen. Daar is nog veel winst te behalen. Secuur zijn op het balbezit en elkaar versterken. De creativiteit die we zeker in het elftal hebben, moeten we benutten om er doorheen te voetballen en te scoren. Uiteindelijk zul je doelpunten moeten maken om wedstrijden te winnen.” 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws