string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Steun vol uitvak een extra stimulans’.

Vrijdag 27 januari 2017 om 14:56

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.30 uur de uitwedstrijd in Friesland tegen sc Heerenveen. Trainer Ernest Faber kan tijdens de Derby van het Noorden nog niet beschikken over de geblesseerde Tom van Weert. Faber is blij met de massale steun van FC-supporters die vanuit Groningen naar het Abe Lenstra Stadion afreizen.

De FC wordt in Friesland gesteund door een vol uitvak met 1.200 supporters. “Het is natuurlijk een mooie wedstrijd, de Derby van het Noorden. Dan is het super-prettig dat we worden gesteund door veel supporters,” zegt Faber. “De steun van een vol uitvak is een extra stimulans om voor een goed resultaat te gaan. We willen graag winnen om naar boven te kunnen blijven kijken.”
 
Van Weert
Tom van Weert is nog altijd geblesseerd aan zijn enkel en daardoor niet inzetbaar tegen sc Heerenveen. “Tom heeft een kneuzing in zijn enkel en dat valt wat tegen. Het is een moeilijke blessure, ik had hem al eerder terug verwacht, maar weet uit eigen ervaring dat het wel eens tegen kan vallen. We hopen hem er zo snel mogelijk weer bij te krijgen. Hij revalideert, dat gaat op en af, maar het komt zeker wel goed met die blessure.”
 
Scherpte
Faber gaf tijdens het wekelijkse perspraatje aan waarschijnlijk niet veel aan de opstelling te wijzigen. “We gaan voor de drie punten op de manier waarop we dat de laatste weken doen. Aan de bal zullen we wel meer moeten brengen dan tegen Vitesse. Je hebt scherpte nodig om de kansen die je krijgt, direct af te maken. Die effectiviteit hadden we tegen Heracles wel.”
 
FC Groningen treft zondag volgens de trainer een goed voetballende ploeg die graag wil aanvallen. “Vanuit onze speelwijze moeten we gebruik maken van hun zwakke kanten,” zegt Faber. “Het wordt een mooie uitdaging om daar voor de volle winst te gaan. Ze hebben veel beweging voorin, ze niet aan het voetballen komen en daarvoor moeten we de ruimtes klein houden.”
 
Weinig geheimen
“Clubs hebben tegenwoordig weinig geheimen voor elkaar. Dat is een voordeel van deze tijd,” vervolgt Faber. “Iedereen kan alles zien en analyseren dus is volgens mij de vorm van de dag het belangrijkst. Het gevoel aan de bal, het positie kiezen ten opzichte van de tegenstander en aanspeelbaar durven te zijn, zijn daarin heel belangrijk.” 

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’