Faber: ‘Spektakel, maar wel het verkeerde spektakel’

27 januari 2018

FC Groningen speelde zaterdagavond in het Noordlease Stadion met 3-3 gelijk tegen Heracles Almelo. De Trots van het Noorden stond bij rust met 3-1 voor, maar gaf in de tweede helft de voorsprong weg. Zodoende was het resultaat voor trainer Ernest Faber zeer teleurstellend. Collega-trainer John Stegeman was juist blij met het behaalde punt.

Faber: “De 3-3 uitslag is voor ons zeer teleurstellend. We speelden een prima eerste helft waarin we terecht op voorsprong kwamen. De eerste slordigheden zag je bij het eerste tegendoelpunt, maar daarna waren we tot aan de rust heer en meester op het veld. We gingen dan ook tevreden de rust in. Tijdens de pauze hebben we nogmaals de afspraken aangehaald en was er nog niks aan de hand.”
 
“Zij gingen één op één spelen waardoor er nog meer ruimte voor ons kwam achter de verdediging. Toch sloop er bij ons na rust angst in de ploeg en gingen we te veel achteruit lopen. Ik weet niet waar dat vandaan kwam. We hebben nog aanvallend gewisseld na en hadden ook nog kunnen winnen. Het is zeer teleurstellend dat we hier uiteindelijk maar met een punt van het veld stappen. Als je bij rust met 3-1 voor staat, moet je het uitspelen. Het was een wedstrijd met veel spektakel, maar wel het verkeerde spektakel.”
 
Heracles-trainer John Stegeman was wel tevreden met de manier waarop zijn team in het Noordlease Stadion terugkwam van een grote achterstand. “Ik heb me de eerste helft kapot geërgerd over het spel van onze kant. We maakten ongelooflijk veel fouten en geven de wedstrijd in korte tijd eigenlijk weg. Dan ontplof je en kom je in de rust tot bedaren.”
 
“Na rust zijn we wat opportunistischer gaan spelen en hebben we met twee wissels het voetbal enigszins aangepast. Ik ben tevreden hoe we ons in de tweede helft hebben opgericht en heb een strijdbaar Heracles gezien. Dat wil ik de volgende keer graag negentig minuten zien zodat we ook een keer gaan winnen, maar vanavond ben ik blij met het punt.” 

180127EOA5064

Laatste nieuws