string(9) "claudebot"

Faber: ‘Slordig aan de bal’.

Zaterdag 04 februari 2017 om 23:58

Trainer Ernest Faber sprak na afloop van FC Groningen – Excelsior over een ‘teleurstellende avond’ en zag dat zijn ploeg het laatste halfuur de wedstrijd uit handen gaf. Zijn collega-trainer Mitchell van der Gaag van Excelsior was juist ‘tevreden met een verdiend punt’.

Faber (FC Groningen): “Het was een teleurstellende avond. In eigen huis willen we natuurlijk vol voor de drie punten gaan en iets bieden aan het publiek. Het was vandaag heel slordig aan de bal. De tegenstander hield de ruimtes klein en het lukte ons onvoldoende om door de linies te voetballen of van kant te wisselen.”

“Na de rust kwamen we op 1-0, maar verzuimden we door te drukken. Daarna werd het slordiger in de verdediging. We weten dat we tegen elke tegenstander hard moeten blijven werken voor een goed resultaat, maar na een kwartier zakte het ongewild in. Vooral in balbezit was het te weinig. En aan de andere kant kan een bal een keer verkeerd vallen. Het was jammer en onnodig, omdat we beter kunnen. Dat zullen we de volgende wedstrijd moeten laten zien.”

Van der Gaag (Excelsior): “We zijn tevreden met een punt. De laatste wedstrijden is Groningen een ploeg in vorm. Wij hebben op ons middenveld bewust gekozen voor voetbal. In de eerste helft was Groningen af en toe gevaarlijk na dom balverlies van onze kant. Na vorige week (4-0 nederlaag bij Roda – red.) was het van onze kant een prima reactie.”

“Na de 1-0 hadden we het tien minuten moeilijk en daarna pakten we over. Groningen leek de voorsprong te verdedigen en wij kregen een aantal mogelijkheden. Nadat onze centrale verdediger uitviel, hebben we bewust gekozen voor nog meer voetbal. Met Anouar Hadouir kun je altijd een steekpass, een vrije trap of zoals in dit geval een afstandsschot forceren. In de slotfase werd het door het fysieke verschil voor ons nog lastig, maar bleef het toch 1-1.”

20170204JV1385vdgaag

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus