Faber: ‘Punten worden steeds belangrijker’

10 maart 2017 / vandaag

FC Groningen speelt zondagmiddag de verste uitwedstrijd van de competitie wanneer het op bezoek gaat bij Roda JC Kerkrade. De ploeg van Ernest Faber zal daarom zaterdagmiddag na de training al vertrekken naar Limburg. De beslissende fase van de competitie is volgens de trainer van FC Groningen aangebroken.

FC Groningen werkt zaterdagmiddag om 13.00 uur de afsluitende training af op het op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn en vertrekt aansluitend richting het zuiden van het land. Ajdin Hrustic, Glenn Bijl en Stefan van der Lei spelen ’s middags nog de thuiswedstrijd van FC Groningen onder-23 tegen Quick Boys en sluiten daarna aan bij de wedstrijdselectie van het eerste.
 
Laten zien
Faber kan in Kerkrade niet beschikken over de geblesseerde Tom van Weert en de geschorste Samir Memisevic. Juninho Bacuna is na zijn schorsing wel weer beschikbaar, maar keert niet vanzelfsprekend terug in de basisopstelling.
 
“Tom Hiariej heeft het twee wedstrijden goed gedaan en dat is ook een nadeel van het pakken van een rode kaart,” zegt Faber. “Je geeft je concurrent de kans om zich te laten zien en deze dan te pakken. Datzelfde geldt nu ook voor Samir Memisevic.”
 
Gevaarlijke tegenstander
Waar FC Groningen vorige week een verdiend punt behaalde tegen kampioenskandidaat Ajax, treft het in Roda JC Kerkrade een tegenstander met een andere spelopvatting. “We hebben het vorige week goed gedaan, verdedigend geven we al langere tijd weinig weg, maar aan de bal kunnen we meer betekenen. Daar zit nog rek in. We spelen tegen een gevaarlijke ploeg die loert op de counter en moeten scherp zijn.”
 
“Er ligt een snel kunstgrasveld, waar wij met onze spelwijze goed op uit de voeten moeten kunnen. Snelle passes, tussen de linies spelen. Wanneer we voetballen naar onze kwaliteiten, zullen we ook zondag ongetwijfeld weer kansen krijgen. Als we doen wat we moeten doen, kunnen we van ze winnen. Dat hebben we thuis ook laten zien.”
 
Belangrijker
De verschillen op de ranglijst zijn nog altijd klein en met het einde van de competitie in zicht is FC Groningen nog altijd in de race voor een plek bij de eerste negen. “We moeten vooral naar onszelf blijven kijken,” zegt Faber. “Naar mate het einde nadert worden de punten steeds belangrijker.”
 
“Misschien is het wel een voordeel dat we aan het begin van de competitie al aardig onder druk hebben gestaan en al wat dipjes hebben overwonnen. Het gaat echter om de volgende wedstijd, tegen Roda JC en we moeten de juiste stappen nemen om tot resultaten te komen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws