string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Niet teveel nadenken, gewoon doen’.

Zondag 15 oktober 2017 om 17:47

Trainer Ernest Faber van FC Groningen zag zijn ploeg zich zondagmiddag herpakken van afwachtende en slordige eerste helft. “Na de pauze hebben we iets anders verdedigd en aangevallen.”

Faber was na afloop gezien het wedstrijdbeeld tevreden met een punt. “In de eerste helft hadden we duidelijk moeite druk te houden op AZ en liepen we veel achteruit. We waren vaak een stapje te laat en slordig in balbezit. AZ was een aantal keren gevaarlijk en gelukkig had doelman Sergio Padt wederom een fantastische dag.”

“In de rust hebben we besproken waar de problemen lagen en zijn we iets anders gaan verdedigen en aanvallen. Vanuit duelkracht hebben we laten zien over een prima ploeg te beschikken. We moeten soms niet teveel nadenken, maar het gewoon doen. We hebben een verdiend punt gepakt op basis van een mooie teamprestatie.”

John van den Brom (AZ): “Na twee nederlagen en met een lastige uitwedstrijd voor de boeg, zou je denken dat je met een punt tevreden zou kunnen zijn. Maar achteraf ben ik toch teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen. In de eerste helft kregen we de beste kansen, en ging die ene bal die eigenlijk geen kans was er wel in.”

“In de pauze ben je dan bezig om de ploeg goed te laten staten. En daarmee is Groningen natuurlijk ook bezig. Zij zijn daar wel in geslaagd en wij dus niet. De eerste tien à vijftien minuten was het niet scherp genoeg. We hebben ook veel goede dingen gedaan, er was het basisdebuut van Fredrik Midtsjø en het debuut van Ricardo van Rhijn. Dat waren mooie dingen, maar de teleurstelling overheerst.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard