string(9) "claudebot"

Faber: ‘Niet blij, wel tevreden met punt’.

Zaterdag 21 januari 2017 om 23:58

Trainer Ernest Faber was na afloop van Groningen-Vitesse (1-1) wel tevreden met een punt, maar niet blij. Hij zag dat zijn ploeg in ieder geval hard gewerkt had, maar aan de bal met name na de pauze te slordig was geweest.

Ernest Faber (FC Groningen): “Vandaag waren we niet zo effectief als tegen Heracles. Vitesse heeft een goede ploeg met goede spelers en ze hadden in de eerste fase grote moeite met ons. Na de kans van Hans Hateboer werd het slordig van onze kant. Zij gingen wat anders spelen, maar wij zijn op dezelfde manier blijven spelen.”

“De ploeg heeft hard gewerkt maar had niet de scherpte aan de bal. Ik tevreden met de manier waarop we verdedigd hebben, al kregen we het doelpunt te gemakkelijk tegen. Vitesse maakte daar goed gebruik van een situatie waarin we niet volgens afspraak stonden. In ieder geval hebben we een punt overgehouden. Dit is een basis voor de volgende wedstrijden. We zullen aan de bal superscherp moeten zijn. Ik ben niet blij, maar wel tevreden met een punt.”

Henk Fraser (Vitesse): “Vanavond heb ik het lastig met de vraag waar ik moet beginnen. De emoties van de eerste helft spelen bij mij nog steeds. We hadden een heel belabberd begin en moesten vanaf de kant ingrijpen. Ondanks het feit dat we als staf voldoende informatie over de kwaliteiten van FC Groningen bij de spelers hebben neergelegd. Met een iets ander systeem kregen we wel meer grip.”

“We werden wakker geschud na een bal op de paal van Tighadouini. Gelukkig had Groningen de voorsprong toen nog niet vergroot. In de pauze hebben we op verschillende toonhoogte nog wat zaken duidelijk gemaakt. En in de tweede helft hebben we in ieder geval hart getoond. Met respect voor FC Groningen hadden we moeten winnen. Maar voor de pauze hadden we het al helemaal kunnen vergooien en daarom moeten we toch blij zijn met een punt.”

20170121EOC2432

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’