string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Meer doen met ons balbezit’.

Vrijdag 02 maart 2018 om 15:29

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente te maken met de winterse omstandigheden in Groningen en beschikt over een vrijwel volledige spelersgroep in de aanloop naar het duel met de nummer 16 van de Eredivisie. “We zijn moeilijk te verslaan, maar willen zelf ook weer graag tegenstanders verslaan,” aldus de FC-trainer.

In personeel opzicht was het de afgelopen dagen inspelen op de actualiteiten. Zo werd Mimoun Mahi vader van zijn eerste kind. “Een meisje. Moeder en kind maken het goed. Het geeft Mimoun ongetwijfeld energie zo’n mooi nieuw gezinnetje. Een felicitatie van ons allen,” aldus Faber. Mahi kreeg vandaag (vrijdag) vrijaf en heeft zelf aangegeven zaterdag er op de training weer bij te willen zijn en ook zondag bij de wedstrijd in Enschede. Deyovaisio Zeefuik sluit weer aan bij de selectie na een schorsing van één wedstrijd. Jesper Drost keerde terug bij de groep na een paar dagen ziekte.

Verslaan
Daar tegenover staat de afwezigheid van Amir Absalem, die kampt met een enkelkwetsuur. Kasper Larsen (achillespees) en Ludovit Reis (knie) zijn evenmin van de partij tegen FC Twente. Vanuit de Beloften sluiten derde doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer en aanvaller Michael Breij aan bij de wedstrijdselectie voor zondag. Zij zullen zaterdagmiddag spelen met de onder-23 tegen Almere City FC, net als Uriel Antuna die naar verwachting een helft zal spelen op het kunstgras van Corpus den Hoorn.

Faber moest ook in de trainingsomstandigheden flexibel zijn. Door de vorst moest er vrijdagochtend getraind worden op kunstgras. “Het is voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd,” blikte de coach vooruit naar de laatste wedstrijd in speelronde 26. “Wij willen niet alleen bij die onderste ploegen weg blijven, maar ook aanhaken bij de ploegen boven ons. We hebben laten zien dat we moeilijk te verslaan zijn, maar willen zelf ook weer graag tegenstanders verslaan.”

Balbezit
De FC-trainer denkt dat de winst vooral te boeken is in het eigen balbezit van Groningen. “Uit bij VVV hadden we een groot gedeelte van de wedstrijd de controle en die ontbrak afgelopen vrijdag thuis tegen NAC Breda. We moeten in balbezit meer betekenen voor onszelf en meer doen met ons balbezit. Daarmee kunnen we zorgen dat we beter in de wedstrijd komen. We hebben het gevoel dat die overwinning eraan zit te komen. Het zal een hele klus worden, maar in de moeilijkste uitdagingen liggen ook de mooiste mogelijkheden.”

Gerelateerd nieuws.

13 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard