string(9) "claudebot"

Faber: ‘Ludovit en Amir voorbeeld voor de groep’.

Vrijdag 20 oktober 2017 om 23:43

Op de persconferentie na afloop van FC Groningen-Willem II (0-1) was Ernest Faber niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. Erwin van de Looi van Willem II was juist lovend en vond dat zijn ploeg ‘verdiend had gewonnen’.

Faber begon met complimenten voor Ludovit Reis en Amir Absalem die direct na de pauze hun opwachting maakten. “De grootste winst van vanavond het spel van twee jeugdspelers. In hun houding en gedrag zijn ze een voorbeeld voor de rest van de groep. Dat is vervelend om te moeten zeggen.”

“We gaven het uit handen en sommige spelers waren vooral met hun eigen wedstrijd bezig. Na de pauze speelden we wel met opportunisme, passie en vochten we voor iedere bal. We konden toen met een man minder redelijk meevoetballen en creëerden zelfs kansen.”

“Ludovit en Amir kwamen erin omdat we behoefte hadden aan extra loopvermogen en snelheid in het spel. Het is wel een waarschuwing voor de rest van het elftal. Iedereen moet dat brengen en dan kunnen we van iedereen winnen. Maar als we dat niet doen dan zijn we heel kwetsbaar.”

Overtuiging
Erwin van de Looi (Willem II): “Vorige week pakten we een noodzakelijke overwinning tegen FC Twente en we hadden afgesproken om een goed gevolg te geven aan die wedstrijd. We moesten wel beter spelen en met een andere houding en overtuiging op het veld staan. Daar zijn we de eerste helft wel in geslaagd. We werden wel geholpen door de rode kaart en we kunnen onszelf verwijten dat we niet meer creëerden en kansen benutten.”

“Na de pauze rechtte FC Groningen de rug. Aan onze kant werd het slordig en met te weinig initiatief. Groningen speelde meer opportunistisch, met meer drive en kreeg het publiek erachter. De wissels gaven ook iets extra’s. Wij hadden evenwel nog genoeg mogelijkheden en gaven relatief weinig weg. We hebben dan ook verdiend gewonnen. Nu op naar Heerenveen voor de beker.”

20171020JV6429looi

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus