Faber: ‘Je laat jezelf in de steek, ongelooflijk’

8 april 2017

Trainer Ernest Faber was zeer teleurgesteld over de wijze waarop zijn team in Den Haag de doelpunten tegen kreeg en het feit dat hij geen spelers in zijn team zag die onverstoorbaar hun werk deden. De selectie wordt morgen om 8.00 uur verwacht op de club.

FC Groningen stond bij rust met 3-0 achter tegen ADO Den Haag en dus kon de ploeg in de pauze rekenen op een donderspeech van trainer Ernest Faber. “Ik heb gezegd dat je, je moet schamen voor hoe je de doelpunten weggeeft,” zegt de trainer voor de camera van FC Groningen.tv, het online TV-platform van de club.
 
“Het kan niet en het is ambitie-loos. Het eerste kwartier hadden we het spel in handen en uit het niets laten we ze drie keer scoren. FC Groningen onwaardig. Dat je het zo laat gebeuren vind ik heel erg. We steken er veel tijd in, hebben er hard voor gewerkt en op de belangrijke momenten sta je als een stel ouwe wijven te verdedigen.”
 
Faber gaf tevens aan dat hij zijn spelers op hun vrije dag om 8.00 uur terug verwacht op de club om een half uur later te gaan trainen. “Als je ziet hoe de 4-0 valt,” zegt Faber. “Hou op. Als dat de ambitie is om iets te laten zien richting de plaatsen omhoog, moet je heel hard gaan nadenken. Dat gaan we morgen ook doen. Laat ze maar even terugkomen op de vrije dag. Zorg eerst maar dat je onverstoorbaar je werk doet en je niet te veel laat afleiden. Daar moeten we ons voorlopig op richten.”
 
“Ik vraag geen bijzondere dingen, alleen om je werk te doen. Ze hebben veel vrijheid aan de bal, maar verdedigend zijn er natuurlijk wel afspraken. Als je zo laks met die afspraken omgaat, maar wel laat zien in de tweede helft dat het wel kan, heb je vooral jezelf voor de gek gehouden. Dat vind ik een kwalijke zaak. Je laat jezelf in de steek, ongelooflijk.”   

Laatste nieuws