string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘In omschakeling dodelijk’.

Zaterdag 26 november 2016 om 23:27

Trainer Ernest Faber zag in de eerste helft hoe het strijdplan van FC Groningen er nog helemaal goed uitkwam, maar toch scoorde zijn ploeg twee keer. “Daarmee deel je de tegenstander wel een tik uit,” aldus de FC-trainer.

Faber over de eerste helft: “In de eerste helft kregen we geen grip op Zwolle. Wij wilden zelf hoger druk zetten en daar kwam Zwolle aardig onderuit. Misschien was het kunstgras iets sneller dan we gewend waren, deze week. Maar in de omschakeling waren we zelf dodelijk. En dan deel je de tegenstander wel een tik uit.”

Over het algemeen was Faber content met het spel van zijn ploeg. “Ik denk dat we goed verdedigd hebben, al hadden we wel wat moeite met hun vrije middenvelder en centrale verdedigers. In de rust hebben we wacht rechtgezet. We weten dat we goed kunnen omschakeling, maar willen het druk naar voren zetten ook door ontwikkelen.”

Van de goals genoot Faber vanaf de zijlijn: “Dat was genieten. Eén of twee keer raken, voor de goal en dan geweldig afgemaakt. Dit is een mooi vervolg op ADO-thuis. Complimenten voor de ploeg voor deze prestatie.”

Ron Jans (PEC Zwolle): “De eerste helft was misschien wel de beste van dit seizoen, maar het gaat om goals. We hebben wel veel gecreëerd, maar alles gemist. Ik denk dat we binnen de groep toch wel de kwaliteiten hebben om meer goals te gaan maken dit seizoen.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard