Faber: ‘Hoef belang niet uit te leggen’

15 februari 2018

Het openingsduel in de 24ste speelronde van de Eredivisie is voor FC Groningen van groot belang. De ploeg van trainer Ernest Faber gaat op jacht naar de eerste zege van het kalenderjaar 2018. Tegenstander in de uitwedstrijd is VVV-Venlo. Het vrijdagduel begint morgen, 16 februari, om 20.00 uur.

Na het 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag, afgelopen zondag in het Noordlease Stadion, was het gesprek van de dag de situatie rondom Lars Veldwijk. Voor trainer Ernest Faber was het zaak om het incident met de spits zo snel mogelijk af te ronden en de focus richting de volgende wedstrijd te verplaatsen. “Zondagavond heb ik voor mezelf doorgeschakeld en deze week heeft de groep zich volledig gericht op VVV-uit. Er is fanatiek getraind en vol enthousiasme. We hadden vandaag bij de ‘elf tegen elf’ 22 gretige spelers op het veld staan.”

Vraagtekens
Naast de blessure van Ludovit Reis en de afwezigheid van Lars Veldwijk, die bij onder-23 is aangesloten, kent de eerste selectie een paar vraagtekens in de aanloop naar het uitduel van morgenavond in Noord-Limburg. Faber: “Kasper Larsen is ziek naar huis gegaan. En ook Django Warmerdam en Amir Absalem zijn wat ziek geweest. Deyovaisio Zeefuik viel zondag uit, maar is weer topfit en vanuit de onder-23 gaan Jan Hoekstra en Michael Breij mee naar Venlo.”

Alles en iedereen rondom FC Groningen is hard toe aan een overwinning. Faber weet het. “Het belang van de wedstrijd hoef ik niet uit te leggen,” constateert de FC-trainer dan ook. “We hebben een goed resultaat nodig en moeten er zelf alles aan doen om die prestatie neer te zetten. De kernwaarden van de club ‘onvoorwaardelijk’ en ‘strijdvaardig’ zijn zeer van toepassing. We moeten het met elkaar doen.”

Zelfvertrouwen
VVV-Venlo is de nummer 10 van de ranglijst en heeft zeven punten meer dan FC Groningen. “Ze doen het dit seizoen goed. Uit en thuis voeren ze hun compacte speelwijze perfect uit. Toch acht ik onszelf in staat om een overwinning te pakken in Limburg. Wij hebben die drie punten keihard nodig voor ons zelfvertrouwen en om weg te blijven bij die onderste plaatsen. Het blijft toch altijd ons doel om naar boven te kunnen blijven kijken.”

Laatste nieuws