string(9) "claudebot"

Faber: 'Het was moeilijk vandaag'.

Zaterdag 11 februari 2017 om 23:07

Trainer Ernest Faber zag dat zijn ploeg zaterdagavond tegen een goede tegenstander ten onder ging. De oefenmeester en aanvoerder Sergio Padt gaven na afloop van de wedstrijd hun analyse voor de camera van FOX Sports Eredvisie

FC Groningen kreeg in de eerste helft nog wel een aantal kansen, maar moest na de rust voornamelijk achteruit lopen. “Het was moeilijk vandaag. Verdedigend was het ok, in de eerste helft hebben we wat mogelijkheden gehad waarvan één hele grote, maar in de tweede helft hebben we alleen maar verdedigd,” aldus Faber.

Hoewel FC Groningen voornamelijk verdedigde, kreeg het in de eerste helft een grote kans om op voorsprong te komen via Ruben Jenssen. “We hadden een van de grootste kansen in de eerste helft in de 34ste minuut,” meent Faber. “We hadden voor rust wel wat aardige kansen, maar waren toch ook slordig. Dat is jammer want dan kom je niet onder de druk uit en zie je dat ze een heel goede ploeg hebben. In balbezit moet je heel secuur zijn, in de eerste helft ging dat beter dan in de tweede helft.”

Ook aanvoerder Sergio Padt zag dat Feyenoord veelvuldig richting het doel van de keeper stormde. “Ze waren heel goed vandaag, maar het kan heel anders lopen als wij die paar kansen wel afmaken,” zegt Padt. “Vlak na onze grote kans scoren zij en weet je dat het heel moeilijk wordt. In de tweede helft hebben we heel weinig gecreerd en hebben zij er een show van gemaakt.”

“Als je een keer de bal veroverd, moet je ook vooruit spelen en dat hebben we niet genoeg gedaan,” vervolgt Padt. “De keren dat we het deden werden we ook direct gevaarlijk, maar dat is helaas niet heel veel geweest.”
 

padt feyenoord1

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

19 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus