string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Hard werken en lang trainen’.

Dinsdag 08 maart 2016 om 15:01

Op zijn vrije dinsdag was Ernest Faber naar Groningen afgereisd voor de presentatie bij de Trots van het Noorden. Vanaf woensdag gaat voor Faber bij NEC en voor FC Groningen de focus weer volledig op het bereiken van de play-offs in de Eredivisie. “We zijn professionals en getraind om te kunnen schakelen van de toekomst naar de dag van morgen,” aldus de 44-jarige Brabander.

Na de inleidende woorden van algemeen directeur Hans Nijland en technisch manager Peter Jeltema haastte Ernest Faber, ‘man van details’, zich enkele zaken recht te zetten. “Het is fantastisch hier te mogen zitten. Ik zie hier meer mensen dan op mijn eigen verjaardag. Ik ben een jonge, ambitieuze en energieke trainer, die ook oog heeft voor details. Daarover gesproken, Hans; het is ‘Er-nest’ en niet ‘Ernst’ en mijn vrouw heet ‘Chris-tel-le’ en niet ‘Chris-tel ‘. Het wordt een mooie samenwerking met jou,” meldde Faber breed grijzend aan zijn buurman Nijland.
Toestemming
Ernest Faber maakt na één seizoen de overstap van Nijmegen naar Groningen. “Ik had nog een doorlopend contract bij NEC, dus ik heb bij de interesse van Groningen naar de clubleiding in Nijmegen verwezen. Toen NEC mij toestemming gaf om met FC Groningen te gaan praten, heb ik die kans aangegrepen. Net als spelers, hebben ook trainers ambities. Hoewel de stand op de ranglijst momenteel iets anders zegt, is FC Groningen een grotere club dan NEC. Een groter stadion, vaker Europees voetbal, een hogere begroting en verder in de ontwikkeling. Ik beschouw dit dan ook als een logische vervolgstap in mijn carrière. Als voormalig speler ben ik bekend met de club en ik zie het als een geweldige uitdaging om er ook hier komend seizoen een succes van te gaan maken.”
Profiel
Vervolgens gaf de eenmalig Oranje-international een profielschets van zichzelf. “Ik houd van hard werken en lang trainen. Met het topsportklimaat is FC Groningen al aardig op weg. Ik ben van de details, snelle keuzes maken, tempo maken en eis veel van mijn spelers. Ik ben ook een teambuilder. De club is in beweging en wil succes hebben. Ik ben iemand die vol aan de bak gaat en het vliegwiel op gang wil brengen. De rest van de organisatie moet daarbij hetzelfde uitstralen wat wij op het veld willen zijn.”
“Nogmaals: ik ben blij dat ik hier mag zijn en heb nu al veel zin in het nieuwe seizoen. Maar zowel NEC als FC Groningen heeft dit seizoen nog veel om voor te spelen. We zitten midden in dat proces en dat willen we goed afmaken. Daarna gaan we hier mooie dingen doen. Ik zal er zelf veel energie in steken. Op naar een succesvolle samenwerking. Met het personeel, de pers eromheen en de supporters. Samen willen we mooie dingen laten zien. Met alle ervaring en kennis die ik heb en graag achterlaat, hier in Groningen.”
Herinneringen
Vanaf woensdag gaat de knop bij Faber weer helemaal om. Van groen-wit naar het groen-rood-zwart van NEC. “Dat is voor mij helemaal niet moeilijk. We zijn professionals en getraind om te kunnen schakelen van de toekomst naar de dag van morgen. Ondanks alle belangstelling van vandaag richting het volgende seizoen. Vanaf morgen schakelen we weer richting de wedstrijd van aankomend weekend.”
Faber werd in het Nijmeegse kamp door de spelers al gefeliciteerd met zijn aanstaande overstap. “Ook diverse spelers zijn na afloop van dit seizoen op zoek naar een vervolgstap. Dus er is wederzijds begrip daarvoor. Maar nu zullen we ons met zijn allen richten op het halen van de play-offs. Dat kost heel veel energie en veel kracht. Elke dag hebben we onze aandacht daar weer bij nodig.”
Verhuizen
Samen met zijn vrouw, kinderen en enkele huisdieren zal Faber komende zomer gaan verhuizen naar Groningen. “Ik ga zeker hier in de omgeving wonen. In 1994 heb ik bij de Gasunie in het Mercure-hotel gezeten. Dat gaan we maar niet meer doen, hoewel ik wel warme herinneringen aan die tijd als speler bij FC Groningen bewaar. Ik wil vanaf komend seizoen ook graag bij de jeugd kijken en bij alle andere geledingen van de club. Dan moet je in mijn ogen op korte afstand van de club wonen. Ik beschouw reistijd is in dat opzicht als verloren tijd.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’