Faber: ‘Goede teamprestatie’

5 april 2017

Trainer Ernest Faber van FC Groningen gaf zijn spelersgroep complimenten na afloop van de wedstrijd FC Groningen – NEC, die woensdagavond in 2-0 eindigde. Zijn collega Peter Hyballa van NEC had de gasten in de rust vooral mentaal moeten oppeppen.

Faber (FC Groningen): “Het was een mooie overwinning. Complimenten aan de groep daarvoor. We hadden de afgelopen periode veel gelijkgespeeld en blijken al een tijdlang moeilijk te verslaan. Behalve de beginfase hebben we vandaag goed gespeeld, al hadden we het met zoveel grote kansen al eerder moeten afmaken.”

“We startten niet zo goed als we normaal doen. Na de 1-0 kwam er wel meer rust in de ploeg. Als we nog meer het overzicht bewaren in de eindfase van de aanval, had het zomaar 4-0 of 5-0 kunnen worden. Maar het is vanavond in ieder geval mooi dat we de drie punten over de streep hebben gebracht. Een goede teamprestaties. De ploeg heeft hiermee bewezen goed om te kunnen gaan met steeds meer spanning en druk. Morgen gaat de focus direct op ‘ADO-uit’ van zaterdag.”

Hyballa (NEC): “In de eerste vijfentwintig minuten vond ik ons echt goed voetballen. We kregen kansen, maar scoorden niet. Toen maakte FC Groningen ijskoud de 1-0 en werd het bij ons rommelig. Er was wat teleurstelling en frustratie. In de rust had ik vooral psychologisch werd te doen om de teleurstelling weg te nemen.”

“In de tweede helft begonnen wij weer goed en leek het een echte ‘50/50’-wedstrijd. Weer kregen we kansen, maar was het de individuele kwaliteit die bij Groningen de doorslag gaf. We hebben nog een fase met vier of vijf spitsen gespeeld en Groningen maakte het nooit helemaal af. We hebben geprobeerde de aansluiting te maken, maar die niet meer gemaakt. Nu de koppies weer omhoog, want over drie dagen wacht Ajax.”

20170405EOC5105

Laatste nieuws