Faber: ‘Genieten van het team dat er nu staat’

27 april 2018

Trainer Ernest Faber staat zondagmiddag voor de laatste keer in het Noordlease Stadion langs de lijn in zijn periode als hoofdtrainer van FC Groningen. “Deze twee jaar zijn voorbij gevlogen,” aldus Faber. “Gevoelsmatig waren het misschien maar twee maanden.”

In de 33ste speelronde van de Eredivisie kan FC Groningen niet beschikken over Mimoun Mahi (kuit) en Django Warmerdam (knie). “Zij zullen er ook volgende week in de laatste uitwedstrijd tegen PSV niet bij zijn,” vertelt Faber. “Zij volgen een individueel programma en er is goede hoop dat zij wel fit de vakantie in kunnen.”

Zaterdagmiddag zullen Ludovit Reis, Uriel Antuna, Michael Breij, Lars Kramer en Jan Hoekstra hun opwachting maken in Jong FC Groningen tegen VVOG. Het vijftal sluit zondag weer aan bij de eerste selectie, die het vanaf 14.30 uur opneemt tegen Excelsior.

Afscheid
Trainer Ernest Faber hoopt met zijn ploeg op een ‘mooie laatste thuiswedstrijd’. “We hebben de afgelopen periode mooie resultaten neergezet, in samenwerking met het publiek dat de jonge ploeg goed heeft ondersteund. We vinden het nu belangrijk dat we de lijn van de laatste weken in speelwijze en manier van presenteren kunnen doortrekken.”

Voor Yoëll van Nieff en Kasper Larsen is het zeker dat zij volgend seizoen niet meer bij FC Groningen spelen. Het tweetal zal naar verwachting niet in de basis starten. “We houden rekening met spelers die afscheid nemen en proberen hen speelminuten te geven”, zegt Faber. “Maar de manier van spelen en de vastigheden van de laatste weken hebben de ploeg veel vertrouwen gegeven. Er is ons alles aan gelegen om nog twee keer te winnen en wellicht nog te stijgen op de ranglijst. Zo ambitieus zijn we zeker nog.”

Genieten
Voor Ernest Faber zit zijn klus bij FC Groningen er na twee seizoenen bijna op. “Ik geniet van het team dat er nu staat. Dit seizoen zijn weer vijf spelers vanuit de eigen opleiding gedebuteerd in het eerste elftal. Het was niet altijd even gemakkelijk dit seizoen. Er was behoorlijk wat druk. Het is knap hoe spelers en staf met z’n allen met de situatie zijn omgegaan. De ploeg heeft onder druk gepresteerd en er staat een basis waar de club mee verder kan. Ik kijk persoonlijk met een positief gevoel terug op de afgelopen twee seizoenen.”

Laatste nieuws