string(9) "claudebot"

Faber: ‘Gelijkspel terechte uitslag’.

Zondag 13 augustus 2017 om 20:04

Trainer Ernest Faber was na afloop van Groningen-Heerenveen (3-3) goed te spreken over de tweede helft en het feit dat in de slotfase nog een 3-2 achterstand werd goedgemaakt. “We zijn blij dat de competitie is begonnen,” aldus de Groninger oefenmeester.

Ernest Faber sprak van een ‘terechte uitslag’ en roemde de ‘wisselwerking tussen spelers en publiek’ in de tweede helft. In de eerste helft leek de FC haar kruit al bijna verschoten te hebben. “We startten nog redelijk, waren na de 0-1 zoekende en kregen het rond de 0-2 echt moeilijk. We vergaten te doen waar we normaal gesproken goed in zijn. Zo kregen we bijvoorbeeld geen druk op de tegenstander op eigen helft.”

De tweede helft verliep een stuk beter. “Toen speelde we veel via de zijkanten,” aldus Faber. “En maakten we gebruik van onze fysiek en snelheid voorin. Toch kregen we in de slotfase met de 2-3 nog bijna de deksel op onze neus. Extra complimenten voor het team dat we er alsnog een punt uit hebben kunnen slepen. Het was al met al een mooie middag. We moeten dit nu verder uitbouwen en nog constanter worden.”

Ander verhaal
Zijn collega Jurgen Streppel vond het publiek de grote winnaar in het Noordlease Stadion. “Een geweldige wedstrijd. In de eerste helft vond ik ons de betere ploeg en het laatste kwartier was zelfs van erg hoog niveau van onze kant. In de tweede helft was het echter een totaal ander verhaal. Na de 2-1 ging er heel veel fout en Groningen was na rust de betere ploeg. We hadden de wedstrijd in de counter moeten beslissen. De 3-3 is een terechte uitslag, maar zuur omdat we 2-0 en 3-2 weggaven.”

JW201707011180

Gerelateerd nieuws.

17 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

20 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus