Faber: ‘Energie kwamen we te kort’

21 mei 2017 / vandaag

Trainer Ernest Faber van FC Groningen stond voor de 38ste en laatste keer voor de camera’s na een officiële wedstrijd en concludeerde dat zijn ploeg terecht was uitgeschakeld en dat het seizoen veel energie had gekost. “Laten we zorgen dat we volgend seizoen een goede start hebben,” aldus de FC-coach.

Net als afgelopen woensdag wist FC Groningen in Alkmaar niet het beste spel te laten zien. “Het doelpuntje dat AZ in het begint maakte in wezen niet veel uit,” doelend op de opdracht om nog steeds minimaal viermaal te moeten scoren. “Maar de manier waarop wel. We stonden daar wat te slapen en hij lag er zomaar in. De tegendoelpunten werden allemaal ingeleid door fouten van onszelf. Dat werd aardig afgestraft, net als woensdag. AZ en Utrecht zijn dan ook de terechte finalisten.”

De hele ploeg liep wellicht wat op het tandvlees na de inhaalrace die eigenlijk al na de eerste speeldag begon. “In de eindfase van de reguliere competitie zat het ons mee, en nu hadden we even wat teveel pech om er nog weer overheen te komen. Deels wat het ook onze eigen schuld. Het waren in ieder geval twee leerzame wedstrijden, waarmee we met het oog op volgend seizoen weer kunnen doorgroeien. Groningen is een club van opleiden en de jeugdspelers hebben kunnen zien dat in dit soort wedstrijden weer andere dingen worden gevraagd.”

Vanaf juli verschijnt FC Groningen weer fris en fruitig aan de start van het seizoen. “We hebben vandaag een aantal geblesseerde jongens bewust niet opgesteld, om erger voor de toekomst te voorkomen. We hebben nu de vakantie om te herstellen, de balans op te maken en zorgen dat we komend seizoen in ieder geval een goede start hebben. Dat we géén achterstand hoeven weg te werken. Dat kost toch veel energie. Energie die we op het laatst wat te kort kwamen.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws