Faber: ‘Elkaars kwaliteiten nog beter gebruiken’

30 september 2016

Trainer Ernest Faber kan zaterdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse niet beschikken over Etienne Reijnen, Desevio Payne en Jesper Drost. De overige spelers zijn allen beschikbaar voor het treffen in Arnhem. FC Groningen wordt tijdens het duel gesteund door liefst 250 meereizende supporters.

Reijnen liep eerder dit seizoen een enkelblessure op en trainde deze week niet met de groep mee vanwege pijn aan het gewricht. De verdediger zal zaterdagavond dan ook niet bij de wedstrijdselectie zitten. Datzelfde geldt voor Desevio Payne (hak) en Jesper Drost (enkel) die al langer uit de roulatie zijn.
 
“Het is de bedoeling dat Reijnen volgende week weer opstart, Payne en Drost zijn langzaamaan weer op het veld bezig,” aldus Faber. “Voor de rest is iedereen fit en beschikbaar. Het is fantastisch dat er zoveel Groningen-fans meegaan, we willen laten zien dat we ook in Arnhem kunnen winnen.”
 
Afmaken
FC Groningen kon de klinkende overwinning in Utrecht vorige week in eigen huis tegen Heracles Almelo geen passend vervolg geven. “Verdedigend staat het goed, het zit redelijk goed dicht al zijn we af en toe slordig in de omschakeling en leiden we zo de kans van de tegenstander in. Aanvallend moeten we nog meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten en de kansen afmaken. Daar gaat het uiteindelijk om. We hebben prima spelers en krijgen ook wel kansen, maar het gaat er om wat je daarmee doet.”
 
Faber ziet dagelijks op de trainingen dat de kwaliteiten zeker aanwezig zijn. “We hebben veel snelheid voorin, spelers met individuele klasse, maar ook spelers die tussen de linies kunnen spelen. We worden natuurlijk geanalyseerd door de tegenstanders en dus gaat het erom nog meer in combinatie te spelen, elkaars kwaliteiten en talenten benutten. Daar is nog veel winst te boeken.”
 
Klasse
Faber neemt het zaterdag op tegen een collega-trainer die hij goed kent. “Ik ken Henk Fraser goed uit de tijd bij PSV en weet hoe hij zijn elftallen neerzet. Vitesse heeft een goede selectie met veel individuele klasse. Ze hebben een ander spelsysteem dan FC Utrecht, 4-3-3 in plaats van 4-4-2, maar hebben wel dezelfde instelling in eigen huis. Ze willen graag de controle hebben, wij moeten meedogenloos zijn voor het doel en de kansen, die we iedere week wel krijgen, afmaken.”

Laatste nieuws