Faber: ‘Effectief omgaan met de kansen’

15 december 2017

Trainer Ernest Faber heeft met FC Groningen een reeks van drie ongeslagen wedstrijden neergezet en hoopt die serie de komende weken verder uit te bouwen. Zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Excelsior zal de basiself er noodgedwongen anders uitzien dan de afgelopen drie duels. Oussama Idrissi is geschorst door zijn vijfde gele kaart van het seizoen.

Idrissi is er dus niet bij in Rotterdam, net als Ajdin Hrustic (lies) en Kasper Larsen (enkel) die ook de afgelopen wedstrijden al ontbraken. Daarbij was Ritsu Doan vrijdagochtend afwezig door ziekte. De Japanner kampt met koorts waardoor zijn inzetbaarheid voor zondag niet zeker is. Ruben Jenssen was wel weer van de partij op het trainingsveld van Corpus den Hoorn. De Noor sluit mogelijk weer aan bij de wedstrijdselectie. Uriel Antuna zal zaterdagmiddag meespelen met Jong FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Diepgang
Trainer Ernest Faber blikte vrijdag op het perspraatje nog eens terug op de 3-3 van afgelopen woensdag tegen koploper PSV. “Na rust hadden we de diepgang in ons spel een stuk beter voor elkaar. We hadden ook een klein beetje geluk en het zat ons deze keer mee. De ontlading in het stadion en bij de groep was groot. We waren zeer blij en hadden dit ook wel even een keer nodig. Zo’n resultaat tegen PSV is een enorme opsteker.”

Afwisseling
De insteek van de tweede helft is ook meteen een ervaring die de ploeg meeneemt naar zondag. “Als het een keer niet lukt om er voetballend doorheen te komen, dan is de afwisseling met opportunistisch spel erg belangrijk. Excelsior heeft een stugge ploeg die moeilijk te bespelen is. Ze houden het veld klein en kunnen vanuit een gesloten organisatie plotseling toeslaan.”

“Ze gooien de as dicht en dat betekent voor ons dat we de bal ongelooflijk snel, maar zorgvuldig moeten verplaatsen. En bovendien effectief omgaan met de kansen die we krijgen. We moeten de restverdediging goed op orde hebben en geconcentreerd spelen. Met de mentaliteit, passie, strijd en inzet van woensdagavond hebben we zeker een kans om een goed resultaat neer te zetten!”

Laatste nieuws