Faber: ‘Een goede start is goud waard’

11 augustus 2017 / vandaag

Trainer Ernest Faber kan zondag in het Noordlease Stadion over een nagenoeg fitte selectie beschikken als hij met zijn ploeg aantreedt tegen aartsrivaal sc Heerenveen. Alleen Oussama Idrissi is door klachten in de liesstreek niet beschikbaar bij de opening van het nieuwe seizoen.

Op de voorlaatste training van deze week, vrijdagochtend in het Noordlease Stadion, werd onder meer een grote partij gespeeld waarin onder anderen vier mogelijke basisdebutanten hun opwachting maakten in de basiself: Mike te Wierik, Django Warmerdam, Ritsu Doan en Lars Veldwijk. Het ligt in de lijn der verwachting dat zij ook zondagmiddag om 16.45 uur aan de aftrap zullen staan. De twee andere nieuwelingen, Todd Kane en Kevin Begois, zullen zoals het vrijdag leek vanaf de bank beginnen.

Duidelijk
Ook trainer Ernest Faber staat na zes weken te trappelen om te beginnen aan het ‘echte werk’. “Het is een lange voorbereiding geweest. Ik ben blij dat we zondag kunnen beginnen. Iedereen is er aan toe. In vergelijking met vorig seizoen zijn we volgens mij ook een stap verder in deze fase.”

“Fysiek is er niet veel verschil,” stelt de hoofdtrainer vast, “maar in speelwijze en ‘het met elkaar bezig zijn’ lopen we voor. De afspraken zijn allemaal duidelijk en het gaat er nu om of we het met z’n allen ook naleven. Vorig jaar liep de voorbereiding heel goed, maar kregen we in het begin van de competitie wat tegenslagen. Nu hebben we in de voorbereiding ook al tegenslagen gehad, zijn veel zaken besproken en geaccepteerd.”

Resultaat
In de eerste competitieronde komt met sc Heerenveen meteen een directe concurrent op bezoek. “We kunnen de druk goed gebruiken om te presteren. Het is nodig om een bepaalde scherpte te krijgen. We zullen met onze snelheid en creativiteit voorin het verschil moeten maken, terwijl de ploeg verder goed georganiseerd moet staan. Er is een goede dynamiek en we willen het zondag omzetten in het gewenste resultaat. Een goede start van de competitie is natuurlijk goud waard.”

Werkzaamheden
Komende zondag dienen de supporters rekening te houden met zowel werkzaamheden aan de toegangswegen en het spoor. Ruim eerder richting het Noordlease Stadion komen dan gebruikelijk, wordt zeer aangeraden om niets van de Noordelijke derby te hoeven missen.

Minuut stilte
FC Groningen speelt zondagmiddag met rouwbanden en de wedstrijd wordt voorafgegaan door een minuut stilte in verband met het overlijden van oud-medewerker Jan Vijfschaft, die afgelopen dinsdag op 66-jarige leeftijd overleed. Hij was 18 jaar in dienst van de Trots van het Noorden, onder meer als beheerder van het jeugdinternaat en als materiaalman.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws