string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Drie keer niet goed verdedigd’.

Zaterdag 25 februari 2017 om 21:12

Trainer Ernest Faber had na afloop van Groningen-Utrecht (2-3) complimenten voor zijn ploeg, ondanks de nederlaag. “Dit was een van de betere thuiswedstrijd van ons,” aldus de FC-trainer. “We moeten wel meedogenlozer en doortastender worden.”

Faber begon zijn verhaal als volgt: “We speelden zoals we dat graag willen. We hebben kansen gecreëerd en komen ook terecht op een voorsprong. In de eerste helft waren we de bovenliggende partij. Grote complimenten voor de eerste helft en we kwamen ook geweldig uit de rust. Daar hadden we Utrecht definitief over de knie kunnen leggen.”

Na de 2-1 gaf Groningen de wedstrijd toch nog uit handen. “We hebben drie keer niet goed verdedigd,” aldus Faber. “Iedereen wil graag winnen en we hadden we zege vanavond ook verdiend. Maar we moeten nog meedogenlozer en doortastender worden. Dan gaan we echt nog genoeg wedstrijden winnen.”

Klungelig
Zijn collega Erik ten Hag had een ‘Utrecht onwaardige’ eerste helft gezien. “In een wedstrijd zijn twee helften nooit gelijk. We stonden niet goed aan de start en dat moet ik mezelf als coach ook kwalijk nemen. Defensief werden afspraken niet nagekomen. We waren slordig aan de bal. En de veldbezetting was niet in orde. Het was van alles niets. Op slag van rust verdedigden we ook nog een keer klungelig.” Het had de 2-0 tot gevolg.

Na de pauze zorgde Utrecht alsnog voor de ommekeer. “We hebben aan de instelling gesleuteld en één wissel toegepast, al had ik ze alle elf kunnen wisselen. Met Wout Brama brachten we een rustpunt en iemand die defensief de boel bij elkaar kon houden. Toch kwamen we weer slecht uit de kleedkamer. Maar daarna kwamen we er beter en beter in. Uiteindelijk is winnen met 3-2 van een directe concurrent een prima prestatie. Op het mentale vlak is bij ons nog winst te boeken.”

20170225JV6850

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’