Faber: ‘Doortrekken na de winterstop’

24 december 2017

Trainers Ernest Faber en Dolf Roks waren na afloop van Groningen-Sparta (4-0) redelijk kort van stof. Faber was tevreden met hetgeen hij gezien had in de laatste wedstrijd van 2017 en Roks sloot een vervelende week af zoals die was begonnen, eveneens vervelend.

Ernest Faber: “Vanaf minuut één hebben we vanmiddag laten zien wat we wilden. We wisten op veel plekken op het veld een man méér te creëren. We wisselden het door de linies heen spelen af met de ruimte zoeken achter hun laatste lijn. In de eerste helft was de uitvoering nog niet helemaal perfect.”

“Toch mogen we tevreden zijn. Na het teleurstellende resultaat bij Excelsior hebben we voor ons eigen publiek de kans gekregen dit op de mat te leggen. We hadden al de meeste kansen en hebben er een mooi slot aan gemaakt. Dit moeten we zien door te trekken na de winterstop. Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.”

Dolf Roks: “Ik kan er kort over zijn. Aan het begin van de wedstrijd dacht ik nog dat er mogelijkheden lagen. Met 22 tegen 16 schoten op doel lijkt die verhouding ook aanwezig, al moet ik aantekenen dat de meeste schoten van onze kant over en naast waren en die van Groningen ‘op doel’.”

“Met 1-0 en 2-0 achter probeerden we nog wat te forceren en ontstond er veel ruimte op het veld. Groningen liep op die manier uit naar een hoge score. Deze week was al vervelend begonnen en sluiten we nu ook vervelend af. In 2018 moeten we de resultaten zien te behalen om Sparta in de Eredivisie te houden.”

171224EOA9361

Laatste nieuws