Faber: ‘Debuut Reis compliment voor hem én opleiding’

20 september 2017 / vandaag

Ludovit Reis (17) maakt donderdagavond in Utrecht zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen, in de bekerwedstrijd tegen USV Hercules. De middenvelder vervangt Ruben Jenssen, die geblesseerd is aan de achillespees. Ook verdedigers Kasper Larsen en Todd Kane zijn niet inzetbaar door blessures.

Trainer Ernest Faber kreeg in de aanloop naar het eerste bekerduel van het seizoen te maken met twee nieuwe blessuregevallen. “Kasper Larsen heeft nog steeds last van de enkel, maar is al wel teruggekeerd op het veld. Ruben Jenssen heeft last van de achillespees en is er in Utrecht niet bij. Met beiden werken we toe naar zondag, als we thuis spelen tegen FC Twente. Todd Kane heeft een MRI-scan ondergaan in het ziekenhuis omdat hij in het competitieduel met NAC een knieblessure opliep. Dat lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. We gaan de komende dagen kijken naar het te volgen herstelprogramma voor hem.”

Debutant
In de 19-koppige eerste selectie ontbreken drie spelers en die wordt voor het bekerduel meet Hercules aangevuld met Ludovit Reis en Amir Absalem van FC Groningen onder-23. “Beide jongens hebben de afgelopen periode laten zien dat ze goed aanhaken bij het niveau van het eerste elftal. Voor Ludovit geldt dat hij ook gaat starten in de basisopstelling. Hij ontwikkelt zich goed, is stabiel in zijn prestaties. Het is een mooie kans voor hem. Zijn gedrag en houding zijn uitstekend, en niet onbelangrijk: hij kan ook nog eens goed voetballen. Het is een compliment voor hem én onze opleiding, dat we Reis kunnen doorschuiven. Bij het eerste elftal krijgt hij het volste vertrouwen.”

Tegenstander
Derde Divisionist USV Hercules is donderdag vanaf 18.30 uur de tegenstander in Stadion Galgenwaard en Faber en zijn staf laten daarbij niets aan het toeval over. “We benaderen deze wedstrijd via het vaste protocol en hebben ze dus inderdaad ook bekeken. Maar vooral in deze wedstrijd gaan wij natuurlijk van onze eigen kracht uit. We willen graag in een goede vorm terecht komen. We gaan uiteraard voluit voor een plek in de volgende ronde. Als we onze opdracht goed uitvoeren, kunnen we er een voordeel van maken dat we op een groot en goed veld in een echt stadion spelen. Vanaf minuut één moet vol het gas erop.”

Video-ref
Bij het bekerduel wordt gebruik gemaakt van een videoscheidsrechter. Voor Ernest Faber en FC Groningen is het één van de eerste ervaringen met de video-ref, die op afstand kan ingrijpen bij bepalende momenten in de wedstrijd. “We hebben vorig seizoen bij Almere City in een oefenwedstrijd meegewerkt aan een pilot. Je kunt er voordeel of nadeel van hebben. Maar met alle belangen die er zijn, is het een goede zaak voor de eerlijkheid van het voetbal. Het is goed voor de toekomst van de sport, zeker gezien alle technische mogelijkheden die er nu al zijn. Die moet je benutten.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws