Faber: ‘Credits aan spelers en staf’

16 april 2017

Trainer Ernest Faber sprak na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle waardering uit aan zijn spelersgroep en staf. Collega-trainer Ron Jans van FC Groningen had het over een ‘waardeloze middag’ en zocht de oorzaak vooral bij zijn eigen functioneren.

header seizoenkaart

Ernest Faber (FC Groningen): “Om te beginnen wil ik credits geven aan mijn spelers en staf. Zeker na niet al te makkelijke weken, hadden we de nederlaag bij ADO te verwerken. De trainer was boos, een vrije dag werd ingetrokken. Vandaag heeft iedereen op de juiste manier antwoord gegeven. Het was een geweldige middag.”

“Op een onzeker begin na was de ploeg getergd, met de juiste energie en speelwijze. Met emotie en passie en tegen ideale tegenstander. Zwolle heeft een voetballende ploeg. Na de 3-1 lieten we PEC nog bijna in leven, maar daarna maakten we het af en zijn we blijven doorgaan. We hebben kansen afgedwongen en zijn tot de laatste minuut doorgegaan.”

“We doen weer helemaal mee om de negende plek. Afgelopen week heb ik niet veel voorgezegd als trainer, maar de groep ook zelf veel laten invullen en bepalen en laten meedenken. Het is geweldig voor de spelers en staf en we gaan hiervan genieten.”

Ron Jans (PEC Zwolle): “Ik had me erg verheugd op een leuk bezoek aan het Noordlease Stadion, maar het is een waardeloze middag geworden. Vorige week hadden wij een prima prestatie en Groningen iets minder in Den Haag. Dat weet je hoe Groningen zal beginnen. En ik baal ervan dat we zo weerloos waren na de 1-0. Daarvoor kregen beide ploegen wat kansjes.”

“Ik heb het vanmiddag hartstikke slecht gedaan. We speelden 4-4-2 met een vlak middenveld, maar gaven veel te veel ruimte weg. Dit seizoen krijgen we bovendien al heel veel goals tegen over onze linkerkant. Na de pauze toonden we meer agressiviteit. In de vijftigste minuut werd bij een 3-1 stand nog een bal van de lijn gered, maar we hadden geen recht op meer.”

“We kregen na afloop nog even de negatieve reactie van ons eigen publiek over ons heen en dat was ook verdiend. Ik moet straks maar even met Ernest Faber zitten, hoe hij ervoor gezorgd heeft dat zijn ploeg deze wedstrijd gewoon weer wist te vlammen. Morgen zullen onze spelers in ieder geval alvast niet vrij zijn,” sloot Jans af met een verwijzing naar de ingetrokken vrije dag van Groningen.

20170416JV9969pc

Laatste nieuws