Faber: ‘Compliment naar de spelers’

11 maart 2018

Trainers Ernest Faber en John van ’t Schip waren na FC Groningen – PEC Zwolle eensgezind; de zege voor Groningen was verdiend. Faber: “De overwinning geeft rust, opluchting en bevestigt dat we de laatste weken goed bezig zijn.”

Trainer Ernest Faber van FC Groningen was een blij man na de eerste competitiezege van 2018. “We hebben er hard voor moeten werken en moeten knokken. Steeds konden we het niet afmaken, terwijl we wel de voorwaarden hadden geschapen. En de druk werd steeds groter. Maar de complimenten gaan allemaal naar de spelers voor hun spirit, geloof, harde werden en meedenken.”

“Vanaf minuut één was het ‘heilige vuur’ aanwezig. Het was deze week ook duidelijk dat het moest gebeuren. We slaagden erin hoog druk te zetten, bij vlagen ging dat supergoed. De eerste helft was van onze kant sowieso prima. In de tweede helft waren we eerst even aan het zoeken. Maar dat hebben we gecorrigeerd en uiteindelijk heeft de ploeg zichzelf beloond met de 2-0. Door voluit samen aan te vallen en te verdedigen.

Trainer John van ’t Schip van PEC Zwolle vertelde dat zijn ploeg in de eerste helft niet toekwam aan wat de ploeg vooraf nog wilde. “We moeten het een groot gedeelte bij onszelf zoeken. In de eerste helft werden we afgetroefd op agressiviteit. We werden vastgezet en konden niet voetballen van achteruit.”

“Na de pauze kwamen we terug in de wedstrijd en hadden we een viertal hele goede mogelijkheden op de 1-1. Maar al met al kun je niet op basis van één goede helft aanspraak maken op de overwinning. Groningen heeft dus verdiend gewonnen.”

Laatste nieuws