Faber: ‘Competitie zo goed mogelijk afsluiten’

18 april 2018

Trainer Ernest Faber speelt morgenavond, donderdag 19 april, met zijn ploeg in en tegen Utrecht. Aanvang in Stadion Galgenwaard is 18.30 uur. Drie spelers zijn niet inzetbaar en drie spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid hun rentree in de basiself maken.

Samir Memisevic is niet inzetbaar tegen FC Utrecht, wegens de vijfde gele kaart die de Bosnische verdediger kreeg in de gewonnen thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Roda JC. Op zijn plek speelt Kasper Larsen centraal in de verdediging. Django Warmerdam start als linksback en dat gaat ten koste van Amir Absalem, die vanaf de bank zal beginnen. De geblesseerde Mimoun Mahi wordt, net als in de thuiswedstrijd tegen Roda, vervangen door Jesper Drost.

Foutloos
Juninho Bacuna keert terug in de ploeg. “We hebben nog even overwogen om hem op de tribune te laten, want hij speelde daar een zeer goede rol”, grapte Faber bij het perspraatje in het Noordlease Stadion. Bacuna koos er afgelopen zondag tegen Roda JC voor om zijn wedstrijd schorsing uit ‘te staan’, tussen de supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune. Faber lachend: “En dat heeft hij uitstekend ingevuld. Goed tussen de linies. Foutloos!”

Ludovit Reis is na privé-omstandigheden teruggekeerd in Nederland en stond woensdagochtend bij de afsluitende training in het Noordlease Stadion weer op het veld. De jonge middenvelder zal de komende dagen echter eerst weer trainen en minuten maken bij Jong FC Groningen.

Beloften
Faber heeft voor het uitduel met FC Utrecht vier spelers van de Beloften bij de eerste selectie gehaald. Zij stappen donderdag aan het begin van de middag in de bus richting Utrecht: doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer, middenvelder Michael Breij en aanvaller Tim Freriks.

Faber past dus, deels noodgedwongen, diverse wisselingen toe ten opzichte van afgelopen zondag. “De overweging daarbij is juist de ploeg zoveel mogelijk intact te laten, die vanaf PEC Zwolle-thuis en vooral ook Ajax-thuis de stijgende lijn heeft ingezet. Amir Absalem heeft het geweldig gedaan en ook Ajdin Hrustic heeft aangetoond centraal op het middenveld goed uit de voeten te kunnen. Dus we hebben binnen het elftal weer nieuwe opties om te wisselen als het een keer niet loopt.”

Frisse groep
Met nog drie reguliere competitiewedstrijden voor de boeg staan er nog negen punten op het spel en kan FC Groningen nog een paar plekken stijgen op de ranglijst. “We willen de manier van spelen doortrekken. We zien dat de spelers er veel vertrouwen door krijgen. En we willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We leggen in deze laatste weken ook weer de basis voor het nieuwe seizoen. Er staat een mooie, frisse groep met veel perspectief richting de toekomst.”

Sterk
Tegenstander FC Utrecht is de nummer 5 van de ranglijst en ligt in pole-position voor de play-offs, waarin het vijfde en laatste Europa League-ticket behaald kan worden. “Het is een goede ploeg, die erg sterk is in eigen stadion (FC Utrecht verloor dit seizoen pas één keer voor eigen publiek, van landskampioen PSV – red.). Wij hebben het afgelopen zondag tegen Roda tussen de 60 en 70 minuten goed gedaan, maar zullen het morgen (donderdag – red.) nog langer moeten volhouden. Winnen geeft altijd positieve energie en dat merken we. Gemakzucht is vaak de grootste tegenstander.”

Laatste nieuws