Faber: 'Bovenkamer programmeren'

2 april 2017

Trainer Ernest Faber had na afloop van AZ-Groningen op zaterdagavond complimenten voor zijn ploeg vanwege de 'maximale inzet' en is ervan overtuigd dat er de volgende wedstrijd drie ingaan en dat FC Groningen dan 'weer verder kan kijken'.

De FC-trainer was duidelijk over het punt dat nog verbeterd moet worden: "We kregen twee hele grote kansen en die moeten er wel in. We kunnen wel iets meer gogme aan de bal gebruiken want dit zijn de momenten waar je het van moet hebben."

"Spelers moeten zich nog beter voorbereiden. In het begin gleden er wat jongens uit en waren sommigen verrast dat ze de bal krijgen. AZ zette ons wel goed onder druk, maar we moeten gewoon wat eerder kijken. Daar moeten we energie in steken. Anders zijn we meer aan het lopen en het verdedigen."

Over de defensie was Faber tevreden. Zijn ploeg hield achterin de nul vast onder leiding van aanvoerder Sergio Padt. "Die basis is er. De wedstrijd dat het gaat gebeuren en we weer gaan winnen, komt steeds dichterbij. We blijven gewoon hard doorwerken. het is ook de enige kans die we hebben."

"De spelers werken als paarden met maximale inzet. Hij moet een keer vallen. Het is een kwestie van de bovenkamer programmeren dat die bal erin gaat, dan gaat hij er ook in en dan zijn we los. Dan zijn we er vanaf. Gewoon doen en niet teveel praten. Van het positieve uitgaan. De volgende wedstrijd gaan er drie in en dan kunnen we weer verder kijken!"

20170401EOA3995

Laatste nieuws