string(9) "claudebot"

Faber: ‘Belangrijke overwinning vandaag’.

Zondag 20 november 2016 om 00:16

Trainer Ernest Faber was blij met de tweede thuisoverwinning van zijn ploeg in dit seizoen. Zijn collega en oud-teamgenoot Zeljko Petrovic had vooral complimenten voor de ADO-doelman die hen in de wedstrijd hield.

Ernest Faber (FC Groningen): “We zijn zeer blij met deze overwinning. Het was ook een belangrijke overwinning. Ik kan elke week wel blijven concluderen dat we meer kansen creëren dan de tegenstander en meer hadden verdiend, maar nu resulteert het ook eindelijk weer eens in een terechte overwinning.”

“De eerst helft was prima op het begin en het einde na. De keeper hield hen echt in leven. Wij werken er keihard voor en als je er elke keer dichtbij zit, maar telkens gelijkspeelt of verliest dan gaat dat ten koste van je zelfvertrouwen. Dit was pas onze tweede thuiszege, maar ik hoop dat er nog veel meer zullen volgen. Die hebben we nodig om mee te blijven doen.”

Zeljko Petrovic van ADO Den Haag, die toch al pech heeft met blessures in zijn ploeg zag in de eerste helft ook nog spits Mike Havenaar afhaken. “De eerste vijf à tien minuten was er nog weinig aan de hand, maar vanaf het moment van de goal hebben zijn drie of vier grote kansen gehad en hield een uitstekende doelman Setkus ons op de been in die fase.”

“Ik kan best tegen mijn verlies, maar de manier waarop de goals vielen was gewoon weer erg naïef. Vlak voor rust kwamen we op 1-1 en dat was op dat moment een goed resultaat voor ons. Na de 2-1 in de tweede helft hadden we eigenlijk niets meer in te brengen. Groningen heeft verdiend gewonnen en als wij wat minder naïef hadden verdedigd, hadden we misschien zelfs nog een puntje kunnen pakken.”

20161119EOA3575

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’