string(9) "claudebot"

Faber: ‘Bal willen hebben en naar voren spelen’.

Vrijdag 24 november 2017 om 17:14

Trainer Ernest Faber staat met FC Groningen zaterdagavond voor een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Na de zege op Vitesse van afgelopen week heeft de ploeg een goede trainingsweek achter de rug. Ludovit Reis is door een schorsing niet van de partij en Kasper Larsen kampt met voetklachten na een tik op de enkel. Mike te Wierik, Amir Absalem en Django Warmerdam keren terug bij de selectie.

Een team vol energie was afgelopen zondag zichtbaar vanaf de 1-1, toen Vitesse een curieus eigen doelpunt maakte. “Het was alsof er toen iets loskwam bij de spelers, zoiets van ‘het zit een keer mee’. Zelfs een onterechte strafschop kon daar niets aan veranderen. Er kwam door die beslissing een gezonde agressie en een woede in de ploeg. Opeens speelden we met flair en zag je dat er een bepaalde druk van de ploeg afviel.”

Basis gelegd
Met die insteek verschijnt FC Groningen zaterdag ook aan de aftrap. “Met dat gevoel moeten we aan de wedstrijd beginnen. We hebben een goede basis gelegd uit bij Heracles en plakten er tegen Vitesse ook een resultaat aan vast. De spelers hebben nu laten zien dat we als team voor elkaar door het vuur gaan. Iedere linie ondersteunt elkaar en samen gaan we voor een resultaat. De wil en durf is aanwezig. Alles is erop gericht om een doelpunt te maken door de bal te willen hebben en naar voren te spelen.”

Lastig maken
Ernest Faber heeft Ludovit Reis, Ajdin Hrustic en Jan Hoekstra er niet bij. Zij gaan in Scheveningen spelen met onder-23. “Behalve Kasper Larsen is verder iedereen fit en erbij. We hebben één van de jongste ploegen van de Eredivisie en treffen in eigen huis een goede tegenstander. We willen zaterdag weer op het veld laten zien wat we op trainingen ook laten zien. Feyenoord is een mooie tegenstander. Bij hen staat de druk er op. Zij moeten resultaat pakken. Samen met het publiek gaan we het de kampioen erg lastig maken!”

20171119JV7273-2

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus