Faber: ‘Als team blijven spelen’

23 februari 2018

Trainer Ernest Faber van FC Groningen had in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda ‘teveel positieve dingen gezien om ontevreden te zijn’. Zijn collega-trainer Stijn Vreven van NAC zat met ‘mixed feelings’ achter de microfoon.
 

Ernest Faber (FC Groningen): “Nadat wij de 1-0 hadden gemaakt hadden we onze kansen op 2-0 moeten afmaken. We hebben nu wel het record meeste keren op paal en lat te pakken (twintig in 25 duels – red.). In de eerste helft hadden we moeite om zuiver aan de bal te zijn. We vochten vooral tegen onszelf door veel slordigheden.”

“In de tweede helft zijn we hoger druk gaan zetten en kregen we daardoor ook meer grip. Na de voorsprong gingen we beter over de flanken spelen door het spel meer te verplaatsen. We konden het vandaag niet afmaken. Als we op deze manier als team blijven spelen en met deze spirit dan gaat die overwinning er zeker binnenkort komen.”

Stijn Vreven (NAC Breda): “Het liefst zou ik blij zijn met een punt als je zo laat in de wedstrijd nog achter staat. Toch vind ik dat we onszelf te karig hebben beloond na een goede eerste helft waarin we controle over de bal en de opbouw hadden, het meeste balbezit en de meeste kansen. We beloonden onszelf echter niet met een doelpunt.”

“Na twee minuten in de tweede helft kregen we een 110%-kans. Als die valt dan loopt het stadion leeg en winnen wij. Maar nu nam Groningen het over en hadden wij niet meer het niveau van de eerste helft. Groningen is niet meer hetzelfde als enkele maanden geleden. Er zit nieuwe energie in met jonge jongens die erg graag willen. Voor beide ploegen had er meer in gezeten.”

180223EOA1723

Laatste nieuws