Faber: ‘Aantal goede mogelijkheden gehad’

4 december 2016

Trainer Ernest Faber zag dat zijn ploeg in de Amsterdam ArenA niet de effectiviteit van vorige week had. De oefenmeester kent de wetten in het voetbal en weet dat het lastig wordt tegen Ajax wanneer de kansen niet worden afgemaakt. 

Zowel in de eerste als in de tweede helft kreeg FC Groningen mogelijkheden om tot scoren te komen. Waar de kansen vorige week tegen PEC Zwolle direct werden afgemaakt, kon de ploeg in Amsterdam niet scoren. “We hebben toch een aantal goede mogelijkheden gehad en als je die al tegen Ajax krijgt, moet je net zo effectief zijn als vorige week tegen PEC Zwolle,” aldus trainer Faber tegen FOX Sports Eredivisie. “Dan maak je aanspraak op een beter resultaat. Doe je dat niet, dan zie je dat je tegen dit soort ploegen de deksel op de neus krijgt.”
 
De eerste tegengoal kreeg FC Groningen te verwerken uit een hoekschop waarbij Davidson Sanchez de bal binnen de vijf meter mocht inkoppen. “Dit soort wedstrijden worden op details beslist. Laat het voor de verdedigers een mooi leermoment zijn. Als je zelf niet kunt koppen, moet je zorgen dat de tegenstander ook niet kan koppen.”
 
Hoewel de FC vroeg op achterstand kwam, viel het de FOX-verslaggever op dat de ploeg in de tweede helft iets hoger druk zette. “In het begin van het seizoen ging dat niet zo goed, maar daar willen we wel naar toe. Vanuit een iets compactere speelwijze proberen we toch meer druk te zetten op de tegenstander. Mooi dat we dat ondanks de achterstand ook durven te doen.”

Laatste nieuws