string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘Aan de bal meer brengen’.

Vrijdag 25 augustus 2017 om 16:21

Trainer Ernest Faber heeft met zijn ploeg één punt behaald in de eerste twee competitieronden en is toe aan de eerste competitiezege van het seizoen 2017/2018. Komende zondag is FC Utrecht in het Noordlease Stadion de volgende tegenstander. Aanvang is 16.45 uur tegen de club die donderdagavond werd uitgeschakeld op de drempel van de groepsfase van de Europa League.

Afgelopen weekend ging FC Groningen onderuit in de Amsterdam ArenA en was er volgens Ernest Faber duidelijk ruimte voor verbetering bij FC Groningen. “We moeten vooral aan de bal meer brengen,” vertelde de trainer/coach op het wekelijkse perspraatje. “We hadden in Amsterdam ook regelmatig de bal, maar meestal niet langer dan vijf of zes seconden. We moeten de bal langer in de ploeg houden om onze kwaliteiten meer te kunnen etaleren.”

Tempo
Tegenstander FC Utrecht werd donderdagavond in Rusland door Zenit Sint-Petersburg na verlengingen uitgeschakeld in de play-offs van de Europa League. “Zij hebben een lange reis gehad en zijn uitgeschakeld. Maar wij zullen daar wel zelf van moeten profiteren. We moeten ons helemaal leeg spelen. Opportunistisch en goed voetballen, het tempo hoog houden, goed omschakelen en de druk erop houden. En bovendien moet iedereen zijn directe tegenstander proberen uit te schakelen. Met dat voornemen stappen we zondag het veld op.”

Uitgeprobeerd
Aan de kant van FC Utrecht verwacht Faber dat er wel wat personele wisselingen zullen plaatsvinden en ook in zijn eigen startopstelling zal mogelijk wel wat gewijzigd worden ten opzichte van afgelopen zondag. “We hebben diverse dingen uitgeprobeerd op de trainingen. De zes goals tegen in twee wedstrijden, dat zijn er gewoon teveel. Als je zelf vier keer scoort, moet dat normaal gesproken meer opleveren. Diverse spelers hebben wat lichte klachten en de afgelopen week aangepast getraind. We zullen zaterdag bij de laatste training nog kijken hoe iedereen ervoor staat richting zondag.”

Snelheid
Sinds afgelopen dinsdag is de Mexicaan Uriel Antuna aangesloten bij de selectie en Faber overweegt direct gebruik te maken van de aanvaller. “We hebben een goede indruk van hem gekregen. Met zijn snelheid en dreiging voegt hij zeker iets toe aan de groep. Hij is jong en gretig en fantastisch om mee te werken. Hij heeft voor zijn komst naar Groningen een periode niet voluit kunnen trainen, dus zullen we hem voorzichtig moeten brengen. Helaas is Ludovit Reis ziek, maar voor de rest is iedereen inzetbaar,” sluit Faber af.

20170713EOB9571

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’