Faber: ‘Aan de bal kunnen we beter’

18 december 2016

Trainer Ernest Faber was na afloop van Groningen-Go Ahead teleurgesteld over het puntenverlies. Zijn collega Hans de Koning van Go Ahead gaat de ‘rode lantaarn’ maar in de kerstboom hangen.

Faber: “We wilden graag de lijn van Roda JC doortrekken, maar Go Ahead hield de ruimtes klein. Wij zijn zelf goed gestart en hadden mogelijkheden om meer dan één doelpunt te maken. De 1-1 gaven we echter te gemakkelijk weg, nota bene uit een corner van onszelf. Dat soort dingen moet eruit als we rond de zevende plaats willen staan, waar we thuis horen.”

“Aan de bal kunnen we beter dan wat we vanmiddag lieten zien. In de eindfase van de wedstrijd lieten we nog grote kansen op de overwinning liggen. In het nieuwe jaar liggen er goede mogelijkheden voor ons om nog verder te groeien. Iedereen fijne feestdagen, een fantastische jaarwisseling en aan alle supporters: bedankt voor de steun in 2016!”

De Koning: “We wilden vandaag van die laatste plaats af, maar mogen achteraf tevreden zijn met een punt. We hadden het in het begin vrij lastig en gaven zes of zeven corners weg. De schade bleef beperkt en na de 1-0 was ik benieuwd hoe de ploeg daar mee om zou gaan. We raakten niet in paniek en maakten uit de omschakeling de goede 1-1.”

“In de rust hebben we aangegeven dat we nu niet meer wilden verliezen. We hebben nog wel mogelijkheden weggegeven, maar de winnende werd niet binnen geschoten. De jongens hebben keihard gewerkt. Het is een mooie leerschool voor de tweede seizoenshelft. Met één of twee versterkingen erbij, kunnen we ons van die laatste plaats vechten. We zullen de ‘rode lantaarn’ maar in de kerstboom hangen,” grapte De Koning tot slot.

20161218EOB0496dekoning

Laatste nieuws