string(9) "claudebot"

Extra uitzending van FC Groningen TV.

Vrijdag 30 december 2011 om 13:08

Vanavond, vrijdag 30 december, om 18.00 uur is er een extra aflevering van FC Groningen TV. In bijna drie kwartier wordt teruggekeken op het meest bijzondere seizoen ooit van de FC: 1990/1991.

Onder leiding van aanvoerder Jan van Dijk deed FC Groningen tot kort voor het einde mee om het kampioenschap. Door schorsingen en blessures moest FC Groningen uiteindelijk afhaken in de strijd met PSV en Ajax en eindigde de ploeg van trainer Hans Westerhof op de derde plaats, een positie die daarna nooit meer is gehaald.
FC Groningen TV bracht voor de special over ’90/’91 een bezoek aan Balkanrestaurant Macedonie van restauranthouder Bobi Mileski in de stad Groningen. Begin jaren negentig was dat de thuishonk van de Magier uit Macedonie: Milko Djurovski. De Joegoslaaf was de grote ster van FC Groningen en vormde samen met Hennie Meijer en Harris Huizingh de sterkste aanval van Nederland.
Ook trainer Hans Westerhof, Jan van Dijk, Harris Huizingh, Marcel van Buuren (de maker van het mooiste doelpunt dat seizoen) en FC Groningen supporter Jos Leuvenkamp komen uitgebreid aan het woord over het memorabele jaar van de FC. Natuurlijk ontbreken ook de wedstrijdbeelden van dat seizoen niet: de geniale acties van Djurovski, de goals van Hennie Meijer, Harris Huizingh, Jos Roossien, Theo ten Caat en Mart van Duren, de 500e wedstrijd van Jan van Dijk en de 4-1 afstraffing voor de latere kampioen PSV.
De special wordt vanavond om 18.00 uur uitgezonden op Eredivisie Live 1. De herhaling is zaterdag om 12.10 uur te zien op EL 1 en zondag 1 januari om 13.10 uur op EL1.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’