string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Extra editie FC Groningen Journaal.

Dinsdag 03 maart 2009 om 13:54

In de 221ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen AZ, gaat hij in op tal van activiteiten en kijkt hij vooruit naar de noordelijke derby tegen sc Heerenveen.

“Afgelopen zaterdag speelden we letterlijk een kansloze wedstrijd in Alkmaar tegen AZ. Verliezen tegen een momenteel ijzersterke koploper dat kan, maar onze inbreng in het duel was ver onder de maat. Gelukkig krijgen we aanstaande zaterdag de kans om ons te revancheren. Hiervoor staat een mooi affiche op het programma, namelijk de derby tegen sc Heerenveen. Bij die wedstrijd zullen we door 1.200 supporters gesteund worden in een uitverkocht gastenvak. Daarnaast maken vijftig sponsors gebruik van een speciaal wedstrijdarrangement, opgesteld en aangeboden door Univé verzekeringen.”

Opgeschrikt
“Het is natuurlijk een cliché, maar op sommige momenten wordt het wel heel duidelijk dat voetbal inderdaad slechts een bijzaak is in het leven. Afgelopen vrijdag werden we opgeschrikt door het overlijden van Erik Venema. Een uitermate tragische gebeurtenis en ons medeleven gaat dan ook uit naar familie en vrienden van deze  in hart en nieren FC Groningen-supporter. Zijn dood heeft ook een enorme impact onder de overige fans van de club. Morgen (woensdag – red.) wordt Erik Venema begraven en een delegatie van FC Groningen zal hierbij vertegenwoordigd zijn.”

Nieuwe rubrieken
“De nieuwste uitgave van het FC Groningen Journaal is verschenen. De redactie heeft een aantal nieuwe rubrieken bedacht, waaronder aandacht voor supporters van FC Groningen in het buitenland, een bezoek met een speler aan een andere topsport in Noord-Nederland en een reportage over een amateurclub, aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen. De primeur is voor de Groningse voetbalclub De Vogels.”

“Naast deze nieuwe onderdelen is er bovendien een extra editie van het FC Groningen Journaal verschenen. Deze krant met een oplage van 54.200 exemplaren wordt verspreid in de gemeenten Assen, AA en Hunze, Tynaarlo en de plaats Borger. Dit is dus een vergroting van het verspreidingsgebied naast de reeds bestaande editie in de stad Groningen, Haren, Hoogkerk, de gemeenten Westerkwartier, Noordenveld, De Marne en op Ameland, die een oplage kent van 130.000 stuks. In totaal verschijnen er vanaf nu dus meer dan 180.000 exemplaren van het FC Groningen Journaal in Noord-Nederland.”

FC Groningen Junior Club
“Morgenmiddag (woensdag – red.) is er in de Hattrick’s Pub van Euroborg een Clublunch voor leden van de Hattrick’s Club. Hierbij zullen 28 bedrijven vertegenwoordigd zijn. De FC Groningen Junior Club gaat morgenmiddag met 250 kinderen en ouders naar de film ‘Honden Hotel’. Opgeven hiervoor is helaas niet meer mogelijk. Het is op dit moment wel mogelijk om je op te geven voor een aantal andere activiteiten. Zo kunnen de kinderen vanaf 7 jaar een clinic volgen in Hoogezand en kunnen de Green White Bengels de wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen, op zaterdag 4 april, bekijken op een groot scherm in het stadion. Als je meer informatie wilt of als je je wilt opgeven dan kan dat via www.fcgroningenjuniorclub.nl.”

“Morgen zal een aantal spelers weer in de provincie hun gezicht laten zien bij verschillende activiteiten. Zo is er in diverse filialen van supermarktketen Albert Heijn een ruilmiddag voor de populaire voetbalplaatjes. Danny Holla is daarbij aanwezig in Hoogkerk, Luciano da Silva, Gibril Sankoh en Gonzalo Garcia zullen in Zuidhorn zijn en Martijn Meerdink bezoekt het AH-filiaal Paddepoel. Sepp De Roover en Jeroen Veldmate zijn aanwezig bij de heropening van een filiaal van sponsor Henk ten Hoor in Hoogezand.”

Congres
“Donderdagochtend zal ondergetekende een lezing verzorgen in Martiniplaza tijdens een congres met als titel ‘Finance in Sports’, georganiseerd door de financiële studievereniging Risk. Michael van Praag, voorzitter van de KNVB, zal optreden als dagvoorzitter en Frank van den Wall Bake, een invloedrijk consultant op het gebied van sportmarketing, is erevoorzitter. Aan het congres zullen ruim vierhonderd studenten, bedrijfsdeelnemers en wetenschappelijk personeel deelnemen. Tijdens deze dag, bestaande uit lezingen en workshops, wordt gesproken over de relatie tussen sport en financiële zaken.”

Afscheid Geert Spieker
“Vrijdag is het afscheid van Geert Spieker. De politicus, met een grote sympathie voor de FC, heeft zich vaak ingezet voor het belang van de supporters van FC Groningen. ’s Avonds is FC Groningen vanaf 19.15 uur onderdeel van het kinderprogramma De Ballen, dat wordt uitgezonden op Nickelodeon. Voor het programmaonderdeel ‘Snap er de Ballen van’ gaat Ron Jans in op een vraag van een kijker, in dit geval Joel, die wil weten hoe een wedstrijdbespreking bij FC Groningen in zijn werk gaat met al die verschillende culturen in één team. De trainer heeft ‘de Ballen’ uitgenodigd bij een wedstrijdbespreking aanwezig te zijn. Het programma wordt na de uitzending op Nickelodeon de hele week herhaald op Eredivisie Live. Op zaterdag en zondag wordt De Ballen dan uitgezonden om 9.15 uur en van maandag tot en met vrijdag om 16.15 uur.”

Ron Jans
“Ron Jans is ook volgende week maandag te zien en wel in het discussieprogramma ‘Voetbal International’ met presentator Wilfred Genee en vaste tafelgast Johan Derksen. Die live uitzending begint om 21.30 uur op RTL7.”

“Tot slot willen we nog even terugkomen op het afgesloten contract met RWE, afgelopen vrijdag. In een tijd van recessie is het toch plezierig en opvallend dat we een grote energiereus als RWE aan ons hebben weten te binden. We zijn dan ook zeer te spreken over de gesloten deal, die een groot maatschappelijk karakter kent.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’