Exit voor jeugdteams in landelijke bekertoernooien.

Woensdag 23 november 2011 om 15:21

Geen enkele jeugdteam van FC Groningen/Cambuur wist vandaag door te stoten naar de volgende ronde van de landelijke bekertoernooien. In de districtsbeker was daarentegen wel succes voor de teams van C3 en D3.

Op een winderig Corpus den Hoorn leed FC Groningen/Cambuur A1 net als vorige week een nederlaag tegen Ajax A1. Opnieuw bleek de jacht op doelpunten een kansloze missie voor de ploeg van trainer Paul Raveneau. Voor rust had Paulo Francisco nog de beste mogelijkheid maar zijn schot ging hoog over. Daarvoor, in de 26ste minuut, hadden de Amsterdammers reeds de leiding genomen. In de slotfase van de eerste helft haalde doelman Stefan van der Lei een bal nog prachtig uit de bovenhoek. Meteen na rust werd het duel op slot gegooid door de gasten. Van der Lei liet een schot los waarna de 0-2 een koud kunstje was. In het vervolg gebeurde nagenoeg niets meer. Wel raakte Ajax, dat door deze zege de kwartfinales van de Nike Cup bereikte, nog een keer de lat.
Ook voor FC Groningen/Cambuur B1 viel vandaag het doek. In de tussenronde van het bekertoernooi was eredivisionist Vitesse/AGOVV B1 met 1-3 te sterk. Voor rust waren er geen hoogtepunten, maar direct in de tweede helft helft gebeurde wel het een en ander. Eerst miste Richairo Zivkovic een dot van een kans door de bal op de paal te schieten. Even later was het wel raak. De voorsprong was echter van korte duur want binnen twee minuten kon de gelijkmaker al worden genoteerd. Daarna was eigenlijk het wachten op een Groningse treffer want de ploeg van trainer Peter Moltmaker domineerde de wedstrijd. Het doelpunt bleef echter uit en uit twee momenten wist de Gelderse ploeg wel te scoren. Met name de 1-3 was curieus. Uit een hoekschop verdween de bal over doelman Wieger Sietsma rechtstreeks in het doel. Door het verlies miste de thuisploeg een plaats bij de laatste zestien.
FC Groningen/Cambuur C1 moest het laatste duel in de poule winnen om nog kans te maken op een plaats in de knockoutfase. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de ploeg van trainer Rick Mulder op voorsprong door een doelpunt van Rutger Etten. Hij schoot de bal na een stuitbal van de arbiter, en na Gronings balbezit daarvoor, over de doelman heen. Drie minuten later lag de bal aan de andere kant alweer op de stip na hands van een verdediger van FCG. Snel was het dus alweer gelijk. Acht minuten voor tijd viel na een ongelukkige defensieve actie ook nog de 2-1 voor de thuisploeg. In de poulefase pakte FCG drie punten uit drie wedstrijden, te weinig om door te dringen naar de volgende ronde.
Ook FC Groningen/Cambuur D1 zag een volgende bekerwedstrijd aan zich voorbijgaan. De tweedejaars D-pupillen hadden aan een punt genoeg voor plaatsing maar leden bij VA FC Twente D3 een onverwachte 2-1 nederlaag. Na een kwartier had Daniel Camara Bos de ploeg op voorsprong geschoten maar in het vervolg wist FCG een overwicht niet om te zetten in meer goals. In het tweede half uur ging het dan ook mis. De winnende Twentse treffer viel zes minuten voor tijd.
In de districtsbeker waren er wel zeges. FC Groningen/Cambuur C3 speelde een zeer goede eerste helft en stond bij rust al met 5-1 voor bij HZVV C1. Marcel Mannes was tweemaal trefzeker. Na rust was het veel matiger en kon alleen Dennis Molema nog scoren. In het Stadspark was het bij rust in het duel tussen Velocitas D1 en FC Groningen/Cambuur D3 nog doelpuntloos gelijk. FCG speelde slordig en wist weinig af te dwingen. Lion Kalentjev raakte de paal maar de beste kans was voor de thuisploeg. Na rust ging het veel beter. Na een mooie pass van Boy Spijkerman maakte Orkun Kokcu de 0-1. Even leek daarna de gelijkmaker te vallen maar uit een kluts viel de bal het gelukkigst voor de FC. In de slotfase werd de score opgevoerd dankzij doelpunten van Kalentjev en Margaritha.
De doelpunten van FCG B1 en FCG D3 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 0-2 AJAX A1
0-1 (26.), 0-2 (51.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 1-3 VITESSE/AGOVV B1
1-0 Richairo Zivkovic (46.), 1-1 (48.), 1-2 (74.), 1-3 (76.)
HEERENVEEN/EMMEN C1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Rutger Etten (43.), 1-1 (46.), 2-1 (62.)
HZVV C1 1-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Marcel Mannes (6.), 0-2 Jan Hup (9.pen.), 0-3 Ids Hannema (19.), 0-4 Emiel Seigers (30.), 1-4 (32.), 1-5 Marcel Mannes (34.), 1-6 Dennis Molema (65.)
VA FC TWENTE D3 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Daniel Camara Bos (14.), 1-1 (35.), 2-1 (54.)

VELOCITAS D1 0-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Orkun Kokcu (39.), 0-2 Lion Kalentjev (56.), 0-3 Jearl Margaritha (60.)