Excuses en donatie van Redan

30 maart 2020

FC Groningen heeft een gesprek gehad met Daishawn Redan naar aanleiding van een filmpje op social media waarin de spits opdook. Daarop was te zien dat Redan in groepsverband aan het voetballen was op een pleintje. Dat is tegen overheidsmaatregelen en gemaakte club- en teamafspraken in. Redan heeft berouw getoond, zijn excuses aangeboden en gaat een donatie doen aan het supportersinitiatief ‘Noordtribune Helpt’, waarbij supporters zich inzetten voor mensen in de regio die hulp nodig hebben in deze crisistijd.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over het incident met Redan: “Zeker in deze periode wordt iedereen gevraagd discipline te houden. Er worden overheidsmaatregelen getroffen tegen het coronavirus en daaraan houden wij ons. Ook hebben we teamafspraken gemaakt. Door te gaan voetballen op een pleintje met vrienden heeft Daishawn deze afspraken geschonden. Dit is gedrag dat wij niet willen zien. Daarop hebben wij hem aangesproken. Daishawn was zeer schuldbewust. Hij heeft een domme fout gemaakt en hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden richting de club, zijn medespelers, staf, supporters en alle mensen die zich hebben gestoord aan zijn gedrag. Wij hebben zijn excuses geaccepteerd en steunen zijn donatie aan het supportersinitiatief voor het schenden van gemaakte afspraken.”
 
'Noordtribune Helpt'
De donatie van Redan gaat naar het supportersinitiatief Noordtribune Helpt, dat ruim een week geleden naar aanleiding van de coronacrisis is opgestart. FC Groningen doneerde bij de lancering van het initiatief direct al 1.000 euro en stelde daarnaast twee busjes ter beschikking, die normaal gesproken worden gebruikt om jeugdspelers uit de regio van huis naar het TopsportZorgCentrum en hun school te vervoeren. De busjes staan 24 uur per dag en zeven dagen in de week ter beschikking van het initiatief ‘Noordtribune Helpt’.

Redan debuut
Gasterra

Laatste nieuws