string(9) "claudebot"

Exclusieve reportages in FC Groningen TV.

Dinsdag 01 september 2009 om 14:25

In de 245ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen PSV, maakt hij de balans op van het transferwindow en meldt hij de opening van het vrijwilligershome, genaamd het ‘Fluks Hoes’.

“Ondanks een goede eerste helft hebben we het afgelopen zondag niet kunnen bolwerken tegen PSV. Door de 2-0 nederlaag hebben we na vijf competitiewedstrijden pas twee punten. Maar vanaf vandaag (dinsdag – red.) kunnen we gelukkig vooral vooruit gaan kijken. Om 18.00 uur gaat de transfermarkt op slot en sluiten we een onrustige periode af. Als we de balans opmaken, mogen we stellen dat we ons uiteindelijk meer dan behoorlijk hebben weten te versterken en dat onze eerste selectie nu zowel kwantitatief als kwalitatief op sterkte is.”

De weg naar boven
“Nadat we eerste Mike Zonneveld wisten te huren van PSV, hebben we daarna middenvelder Thomas Enevoldsen weten te contracteren en gisteren (maandag – red.) spits Morten Nordstrand. In de wetenschap dat Petter Andersson op schema loopt bij het herstel van zijn kruisbandblessure en ook een andere middenvelder, in de persoon van Tim Sparv, zich in de winterstop meldt bij FC Groningen, hebben wij er het volste vertrouwen in dat wij de weg naar boven weer gaan vinden. Vanaf volgende week maandag, in de aanloop naar de derby tegen sc Heerenveen, maken we als het ware een nieuwe start.”

Terugblikken
“Nu de transferperiode is geëindigd, kunnen we ook terugblikken. Met name over het aantrekken van een nieuwe spits is veel ophef geweest. Veel gehoorde  kritiek daarbij was dat wij niet direct een opvolger hadden klaarstaan voor de naar HSV getransfereerde Marcus Berg, zoals dat twee jaar terug met de komst van Berg wel het geval was bij het vertrek van Luis Suarez naar Ajax. Bij die transfer viel qua timing echter alles perfect in elkaar. Natuurlijk konden wij – net als een ieder ander – aanvoelen dat Berg FC Groningen zou gaan verlaten, zeker na zijn glansoptreden tijdens het EK onder-21 in Zweden. Maar wij konden simpelweg geen andere spits kopen, voordat de verkoop van Berg zeker was.”

Gespeculeerd
“Hoewel er veel gespeculeerd is over de belangstelling voor Berg, zijn er maar twee clubs echt concreet geweest. Dat waren AZ en HSV, waarbij die laatste club ook lange tijd geen haast maakte. Het was voor ons financieel onverantwoord al miljoenen uit te geven aan een nieuwe spits, voordat Berg überhaupt verkocht was. Als er om welke reden dan ook geen deal was gekomen rond Berg, dan hadden we financieel gezien een levensgroot probleem gekend. Net als de meeste andere clubs moesten ook wij eerst verkopen, voordat we konden kopen.”

Al langer bekend
“Gezien deze omstandigheden zijn wij er dan ook trots op dat wij nu op het laatste moment nog een spits hebben weten aan te trekken, die bij ons al langer bekend was. Met Morten Nordstrand hebben wij geen gok genomen onder tijdsdruk, wij hebben hem al vanaf 2005 in kaart en kennen zijn kwaliteiten. Wij denken met hem een spits in huis te hebben gehaald met wie we ook weer jaren vooruit kunnen.”

“In FC Groningen TV zijn morgenavond om 18.15 uur op Eredivisie Live exclusieve interviews te zien met zowel Nordstrand als Enevoldsen. Daarnaast zijn er unieke beelden gemaakt van het bezoek dat Arjen Robben afgelopen zondag rond de wedstrijd tegen PSV samen met zijn familie bracht aan Euroborg. Ook Robben gaf een exclusief tv-interview aan FC Groningen TV. De interviews met de nieuwste FC-aanwinsten worden tevens uitgewerkt voor de eerste editie van het FC Groningen Journaal, dat vanaf komend weekeinde in de verspreiding gaat.”

Zilveren Schoen
“Luciano da Silva heeft gisteravond tijdens het jaarlijkse Voetbalgala de Zilveren Schoen in ontvangst mogen nemen. In het door de Telegraaf georganiseerde klassement Voetballer van het Jaar eindigde Luciano afgelopen seizoen achter AZ-spits en topscorer Mounir El Hamdaoui en voor voormalig FC Twente-speler Eljero Elia. Luciano was één van de eregasten op het gala, waar ook spelers en staf aanwezig waren. In FC Groningen TV is woensdagavond een sfeerreportage te zien, waarin Luciano wordt gevolgd tijdens het Voetbalgala.”

‘Fluks Hoes’
“Vanavond (dinsdag – red.) wordt het nieuwe vrijwilligershome officieel in gebruik genomen. Ed Zijp, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, zal de officiële openingshandeling van het ‘Fluks Hoes’, zoals de ruimte – vernoemd naar Opa Fluks – zal gaan heten, verrichten. De in maart 2007 overleden Opa Fluks, was een markant supporter van de club en hij liet FC Groningen even uniek als totaal onverwacht een erfenis na.”

“Het naar hem vernoemen van het vrijwilligershome past in de geest van Opa Fluks en hierdoor krijgt zijn nalatenschap een blijvende herinnering. Het nieuwe vrijwilligershome is gevestigd boven het pand van onze sponsor Fair Play Casino. Wij zijn hen zeer erkentelijk dat zij in deze oplossing hebben meegedacht en vanaf deze plaats willen wij ook het Noorderpoortcollege bedanken dat zij sinds ons intreden in Euroborg ruimte beschikbaar hebben gesteld voor onze vrijwilligers.”

Activiteiten
“Verder zijn er deze week nog tal van activiteiten. Woensdagavond geeft ondergetekende een lezing voor de Veendammer Ondernemers Compagnie in de Borgerswoldhoeve in Veendam. Donderdag hebben wij een bijeenkomst met onze investeerders, waarbij wij hen zullen bijpraten over de stand van zaken bij de club na het sluiten van het transferwindow. Donderdagavond is rond 18.15 uur op RTV Noord een uitgebreid interview, van ongeveer 25 minuten, met ondergetekende te zien. In de maand september interviewt Henk Kok een aantal prominenten uit de Groninger sportwereld over de actualiteit.”

“Tot slot kunnen wij melden dat wethouder Frank de Vries komende vrijdag het nieuwe onderkomen van onze sponsorrelatie Bouwgroep Friso uit Groningen officieel zal openen.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’