Eurovoetbal: achtste plaats voor B1; D1 wint in Almere.

Vrijdag 29 mei 2009 om 13:06

FC Groningen B1 is op het 33ste Eurovoetbaltoernooi op een achtste plaats geeindigd. In Almere won D1 het toernooi van Omniworld terwijl C1 derde werd op het Cor Bakker Toernooi.

————————————————————
Vrijdag t/m zondag:
EUROVOETBALTOERNOOI

Groepswedstrijden:
FC GRONINGEN 1-2 HAMBURGER SV
In stadion Euroborg werd de ploeg van de trainers Peter Moltmaker en Paul Raveneau in de eerste helft geveld door een fenomenale vrije trap van de Duitsers. Vier minuten na rust scoorde Norair Mamedov beheerst de gelijkmaker. In de slotminuut sloeg HSV alsnog toe en pakte het de drie punten.

FC GRONINGEN 1-1 IFK GOTEBORG
In de vroege zaterdagochtend kwam de FC op achterstand via een benutte strafschop van de Zweden. Vier minuten voor rust zorgde Tom de Ridder voor de gelijkmaker.

FC GRONINGEN 3-0 SLAVIA PRAAG
Tegen de Tsjechen speelde de FC de beste wedstrijd tot dan toe. In de eerste 25 minuten werd niet gescoord hoewel de B-junioren toen al goede kansen had gecreeerd. Drie minuten in de tweede helft scoorde Leandro Bacuna fraai de 1-0. Debutant Emiel Staal verdubbelde de score waarna opnieuw Leandro voor het slotakkoord tekende.

FC GRONINGEN 0-2 VALENCIA
Na drie duels hadden de Spanjaarden als enige in de poule nog de 100% score. Op het veld was van krachtsverschil weinig te zien. Sterker: FC Groningen had zowel in de eerste als aan het begin van de tweede helft de beste kans van de wedstrijd. Een zwak moment in de defensie bracht Valencia aan de leiding waarna het ook snel 0-2 werd. Door het verlies is FC Groningen uitgeschakeld voor een plaats in de halvefinales.

FC GRONINGEN 2-3 PSV
De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of Leandro Bacuna had zijn derde treffer van het toernooi er al in liggen. Vijf minuten later was het echter alweer gelijk. In de 33ste minuut nam de ploeg uit Eindhoven de leiding. Zes minuten daarna mocht Leandro vanaf de strafschopstip aanleggen voor zijn vierde van het toernooi en hij faalde niet. Toch ging de winst nog naar PSV na zwak verdedigen van FC Groningen.
Om 7de en 8ste plaats:
FC GRONINGEN 0-2 REAL MADRID
Real Madrid kende wederom een teleurstellend toernooi nadat het de eerste drie groepswedstrijden had verloren en al snel uitgeschakeld was voor een plaats in de halvefinales. Yoell van Nieff had in de eerste helft pech dat zijn vrije trap de lat raakte. Na rust werden de Spanjaarden beter met als gevolg een vierde nederlaag voor de B-junioren van FC Groningen.
Het toernooi werd gewonnen door Valencia. De Spanjaarden versloegen in de finale SC Heerenveen met 2-1 (0-1).

FC GRONINGEN C1 1-0 AFC C1
In Steenwijk bereikte de ploeg van trainer Grafton Holband zonder tegentreffers de halvefinale maar had het wel een strafschoppenserie nodig om Jeugdplan Noord te kloppen. In de halve eindstrijd namen de tweedejaars C-junioren de leiding via een doelpunt van Bryan Inge. Vervolgens werd de FC een strafschop onthouden en werden twee spelers (Raimundo Cassuendi en Ron Janzen) met een rode kaart onterecht van het veld gestuurd. De ploeg uit Hoorn maakte in de slotminuten gelijk en was daarna beter in het nemen van strafschoppen. Uiteindelijk werd FC Groningen C1 derde via een 1-0 zege op AFC. De winnende treffer werd gemaakt door Ifeayi Gorissen.

FC GRONINGEN D1 2-0 FC VOLENDAM D1
De ploeg van trainer Hugo won alweer haar derde toernooi van het seizoen. In Almere waren Youri Schuur en Richairo Zivkovic trefzeker in de finalewedstrijd tegen FC Volendam. Een mooi moment was tevens weggelegd voor Gerwin Hooghoudt. De speler die FC Groningen na dit seizoen verlaat scoorde in de wedstrijd tegen BV Veendam zijn eerste doelpunt van het seizoen.
Volgende week speelt FC Groningen D1 in Hoogezand de bekerfinale tegen Cambuur D1.