string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Europese kriebels in Groningen’.

Dinsdag 08 juli 2014 om 14:22

In de 486ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de voorbereiding tot nu toe, gaat hij in op de samenstelling van de selectie en kijkt hij vooruit naar het eerste aanstaande Europese avontuur van FC Groningen sinds zeven jaar.

“Hoewel het WK in Brazilië de ontknoping nadert en het Nederlands elftal nog altijd in de race is om de wereldtitel, hebben we in Groningen ook langzaam maar zeker Europese kriebels. De volledige voetbalwereld heeft de blik gericht op Oranje, maar achter de schermen in Euroborg zijn wij volop bezig met de organisatie rondom onze Europese wedstrijden in de tweede voorronde van de Europa League. Donderdagavond weten we definitief waar ons Europees avontuur dit seizoen begint. Na de 5-0 thuisoverwinning van Aberdeen tegen Daugava Riga moet het echter wel heel raar lopen, willen de Letten dit in eigen huis nog rechtzetten.”
Kaartverkoop
“In dat geval spelen we volgende week donderdag in Schotland de uitwedstrijd tegen Aberdeen. De kaartverkoop voor het Europese uitduel begint vrijdagochtend om 09.00 uur online en vanaf 10.00 uur in de FanCorner bij Euroborg. Tot en met maandagmiddag 15.00 uur kunnen kaarten worden gekocht, zowel online als in de FanCorner. Gezien de te verwachten drukte in de FanCorner, adviseren wij supporters zoveel mogelijk de kaart online aan te schaffen. Zakelijke kaarten kunnen rechtstreeks per e-mail worden aangevraagd via commercie@fcgroningen.nl.”
“De vrije kaartverkoop voor de return op donderdag 24 juli om 19.30 uur in Euroborg is in volle gang. Hoewel we te maken hebben met de zomervakantie is de belangstelling onder onze achterban voor onze eerste Europese wedstrijd in zeven jaar groot. We hebben reeds 9.000 kaarten verkocht. De prijs voor een los ticket is 18 euro en kaarten zijn tot aan de wedstrijd verkrijgbaar via de reguliere verkoopkanalen.”
Bekijken
“Donderdagavond zullen hoofdtrainer Erwin van de Looi en zijn rechterhand Dick Lukkien in Riga op de tribune zitten om de Europese tegenstander te bekijken. Vorige week al zagen Beloftencoach Paul Raveneau en teammanager Bas Roorda voor de eerste keer onze mogelijke tegenstanders in de Europa League aan het werk.”
“Indien volgens verwachting Aberdeen onze tegenstander wordt, zullen veiligheidscoördinator Dian de Bruijn en facilitair manager Jaap Kruizenga maandag naar de Schotse havenstad reizen om daar verdere afspraken te maken over de organisatie rondom beide Europese duels. Ons advies aan supporters die met ons meereizen, is om dagelijks onze website en Facebookpagina in de gaten te houden. Hierop zullen wij namelijk zoveel mogelijk relevante informatie verstrekken.”
Op sterkte
“Selectie en staf bereiden zich ondertussen gedegen voor op de eerste serieuze test van het nieuwe seizoen, volgende week donderdagavond. Met het aantrekken van verdediger Martijn van der Laan hebben wij onze selectie op sterkte. Indien er geen zogenaamde sterkhouders meer vertrekken, is de groep van hoofdtrainer Erwin van de Looi wat ons betreft compleet. Zaterdagmiddag om 17.00 uur volgt in Haren tegen het Duitse VfB Oldenburg de laatste test voordat wij Europees aan de bak moeten.”
FC Groningen Voetbalkamp
“Gisteren (maandag – red.) is het vijfde FC Groningen Voetbalkamp van start gegaan, georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen. Traditiegetrouw vindt dit evenement plaats op de velden van vv GOMOS in Norg. Vanmiddag (dinsdag – red.) traint de eerste selectie van FC Groningen ook een dagdeel mee met de jeugdige deelnemers. In verband met de weersomstandigheden is hiervoor uitgeweken naar Sporthal de Brinkhof. De Beloften-kern bezoekt het Voetbalkamp Groningen op de Esserberg in Haren.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’