string(9) "claudebot"

Eurocup Delfzijl: kwartfinaleplaats lonkt voor FC Groningen D1.

Zaterdag 03 januari 2015 om 13:54

De eerste dag van de vierde editie van de Eurocup in Delfzijl is door FC Groningen D1 afgesloten met een vierde plaats in de poule.

Daardoor hebben de Groningers plaatsing voor de kwartfinales in eigen hand. Zondagochtend om 9.18 uur vecht FC Groningen D1 met PSV D1 in een rechtstreekse confrontatie uit wie zich als vierde in poule B kwalificeert. De groenwitte formatie heeft op dit moment een punt meer dan de Eindhovenaren en dus volstaat een gelijkspel.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen zaten in het middagprogramma en mochten meteen vol aan de bak. Ajax was de tegenstander en in die wedstrijd liet de FC in de beginfase kansen liggen. Binnen een minuut miste Olivier van der Tuin een vrije kans en schoot hij een vrije trap op de lat. De Amsterdammers namen vervolgens het heft in handen en liepen in een tijdsbestek van vijf minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk incasseerde FC Groningen zes doelpunten en was enkel Rida Ajouaou in staat om te scoren.
In het tweede duel tegen Bohemians Praag herstelde de ploeg van trainer Arjen Jorritsma zich prima. In dit duel duurde het lang voordat er gescoord werd. Via Bjorn Meijer, Luciano Valente en Rida Ajouaou waren er mogelijkheden op treffers. Ook de Tsjechen waren een paar maal gevaarlijk maar doelman Owen van der Vlag toonde zich betrouwbaar. Olivier van der Tuin brak de ban maar zag Bohemians snel langszij komen. Uiteindelijk werden de drie punten gepakt dankzij late doelpunten van Jorg Schreuders en Rida Ajouaou.
In het duel met Sparta Rotterdam zat het venijn duidelijk in de staart. Dit was vooral te danken aan de beide doelmannen. Zo voorkwam aan Groningse zijde Liam Tyler een aantal zekere doelpunten. Sparta raakte ook nog de paal terwijl Bjorn Meijer, Sietze de Klerk en Rida Ajouaou dicht bij de openingstreffer waren. In de slotminuut leek de FC er met de zege vandoor te gaan. Olivier van der Tuin gaf het beslissende zetje. Maar het ging alsnog mis want uit de voorlaatste aanval werd een Spartaans schot van richting veranderd.
In de vierde poulewedstrijd was Hamburger SV de opponent. Ook in dit treffen konden de Groningers prima meekomen. Voordat de Duitsers halverwege de wedstrijd de leiding namen, had Emircan Gulge de beste kans gemist. Na de tweede treffer van HSV leek het duel beslist maar FC Groningen toonde veerkracht en kwam via Olivier van der Tuin en Bjorn Meijer langszij. Exact zeventien seconden voor tijd ging de tegenstander uit Duitsland er alsnog met de winst vandoor.
“We geven het gewoon weg,” doelde trainer Arjen Jorritsma op het feit dat FC Groningen zich al lang voor de kwartfinales had kunnen plaatsen. Tegen Sparta en HSV verspeelde groenwit in totaal drie kostbare punten in de slotseconden. Jorritsma: “We gaan dan toch voor de winst in plaats van tevreden te zijn met een gelijkspel. Dan doen we op dat moment precies de verkeerde dingen.” Positief was echter dat zijn ploeg goed herstelde van de zware nederlaag tegen Ajax.
“In die wedstrijd begonnen we onzeker en waren we niet agressief genoeg. Dat waren we in die wedstrijden daarna wel. Daarover ben ik tevreden. Daarom is het ook extra zuur dat je die drie punten in de slotseconden zo weggeeft.” Met een do-or-die wedstrijd tegen PSV kan de tweede dag niet spannender beginnen. “Dat zal een hele toer worden maar we gaan wel voor de winst. Als we agressief spelen en het klopt allemaal dan kunnen we winnen. Het wordt in elk geval een spannend potje en de jongens zijn er al volop mee bezig,” aldus Jorritsma.
Uitslagen eerste dag:
FC GRONINGEN 1-6 AJAX
0-1 (2.), 0-2 (4.), 0-3 (7.), 1-3 Rida Ajouaou (7.), 1-4 (10.), 1-5 (11.), 1-6 (14.)

FC GRONINGEN 3-1 BOHEMIANS PRAAG
1-0 Olivier van der Tuin (11.), 1-1 (13.), 2-1 Jorg Schreuders (13.), 3-1 Rida Ajouaou (15.)

FC GRONINGEN 1-1 SPARTA ROTTERDAM
1-0 Olivier van der Tuin (16.), 1-1 (17.)

FC GRONINGEN 2-3 HAMBURGER SV
0-1 (9.), 0-2 (13.), 1-2 Olivier van der Tuin (14.), 2-2 Bjorn Meijer (16.), 2-3 (17.)

Programma tweede dag:
FC Groningen v PSV (9.18 uur)
Aansluitend de kruisfinale- en finalewedstrijden.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus