string(9) "claudebot"

Eurocup 2015: FC Groningen D1 eindigt op de zevende plaats.

Maandag 05 januari 2015 om 21:22

De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen hebben de derde editie van de Eurocup in Delfzijl afgesloten op een zevende positie.

In de strijd om de 7de en 8ste plaats waren de Groningers te sterk voor SC Heerenveen. De groenwitte formatie startte goed maar kwam desondanks op achterstand. Ook daarna kreeg de FC volop kansen maar Yannick Hettinga, Joel van Kaam en Romano Postema wisten het net niet te vinden. Dankzij Jesper de Backer werd de overwinning alsnog binnengesleept. De aanvaller scoorde twee prachtige doelpunten waardoor de ploeg van trainer Arjen Jorritsma het toernooi alsnog positief afsloot.
Gisteren wist FC Groningen D1 de kwartfinales al te behalen. In de laatste poulewedstrijd van vandaag stond enkel de klassering nog op het spel. Tegen Sparta Rotterdam leek de FC de tweede plaats te pakken maar in de slotfase werd een 3-1 voorsprong alsnog uit handen gegeven. Een zege was nog binnen handbereik maar in het tweede gedeelte van de wedstrijd raakten zowel Nout de Groot als Joel van Kaam de dwarsligger.
In de twee plaatsingswedstrijden leed FC Groningen D1 nederlagen tegen AZ en PSV. De Alkmaarse ploeg speelde het betere voetbal en nam dan ook afstand. Nout de Groot trof de dwarsligger terwijl Kian Slor de late aansluitingstreffer verzorgde. De Eindhovenaren waren in het daaropvolgende duel met 3-1 te sterk. Marshelon Pourier tekende voor de enige Groningse treffer.
“Dit was een kwalitatief goed toernooi met een sterk deelnemersveld,” vond trainer Arjen Jorritsma. “Als je zulke teams aan kunt trekken dan doe je het als organisatie goed. Sowieso was dit toernooi goed georganiseerd.” FC Groningen D1 deed het minder dan vorig jaar toen het als zesde eindigde. “De doelstelling hebben we niet gehaald want we wilden hoger eindigen. Over het gehele toernooi gezien was het wisselend. Gisteren was het goed maar vandaag minder. Voor de jongens moet dit een goede leerschool zijn geweest. Ook is het voor de ervaring mooi dat we tegen topclubs hebben geweest. In de tweede seizoenshelft moeten ze daar wat mee doen.”
EUROCUP DELFZIJL (dag 2)
met FC Groningen D1
Laatste poulewedstrijd:
FC GRONINGEN 3-3 SPARTA ROTTERDAM
0-1 (1.), 1-1 Joel van Kaam (3.), 2-1 Yannick Hettinga (5.), 3-1 Nout de Groot (10.), 3-2 (14.), 3-3 (15.)

Kwartfinale:
FC GRONINGEN 1-2 AZ
0-1 (2.), 0-2 (16.), 1-2 Kian Slor (18.)
Kruisfinale:
FC GRONINGEN 1-3 PSV
0-1 (6.), 0-2 (7.), 1-2 Marshelon Pourier (13.), 1-3 (15.)
Om 7de en 8ste plaats:
FC GRONINGEN 2-1 SC HEERENVEEN
0-1 (7.), 1-1 Jesper de Backer (14.), 2-1 Jesper de Backer (16.)

WINTERCUP OJC ROSMALEN
met SC Cambuur C2

Poulewedstrijden:
SC CAMBUUR C2 1-0 AZ C2 (Deno Alejo)
SC CAMBUUR C2 0-0 OJC ROSMALEN C1
SC CAMBUUR C2 0-3 FC TWENTE C2
SC CAMBUUR C2 3-2 PSV C2 (Mark van der Meer, Deno Alejo, Pieter Abe de Jong)
SC CAMBUUR C2 1-0 FC VOLENDAM C2 (Mark van der Meer)
Om 3de en 4de plaats:
SC CAMBUUR C2 0-0 KV MECHELEN O14
Cambuur wint na strafschoppen en eindigt op de derde plaats.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’