string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Euroborg locatie bij landelijke Open Dag Fieldmanagement.

Donderdag 26 maart 2015 om 16:10

De Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) organiseert op donderdag 23 april een landelijke Open Dag Fieldmanagement. Eén van de acht locaties, die hiervoor deze dag de deuren open zetten, is Euroborg.

Onder meer FC Groningen heeft – als voorstander van het spelen van voetbal op natuurgras – aangegeven graag een rol te willen spelen tijdens de aanstaande Open Dag Fieldmanagement. De groundsman in Euroborg, Jan van de Velden, zal namens FC Groningen één van de gastheren zijn die dag.
Nodig
Volgens directeur Ben Moonen van BSNC is het opgezette initiatief hard nodig om de kwaliteit in de sector te waarborgen. “Verspreid over acht stadions bij betaald voetbalorganisaties in Nederland nodigt de branchevereniging leerlingen en studenten in het groene onderwijs van harte uit kennis te maken met ons vak. We hebben jong talent in de nabije toekomst hard nodig. Er vloeit op dit moment namelijk veel vakkennis weg uit onze sector, onder meer vanwege de vergrijzing onder de professionals. We willen jongeren graag de ruimte geven en laten zien dat onze branche hen heel wat te bieden heeft.”
Waardering
De Open Dag is volgens directeur Moonen tevens een mooie en goede manier om het imago van het vak te verbeteren. “De aanleg, het beheer en onderhoud van sportvelden wordt te weinig gezien als een vakinhoudelijk specialisme. Dat is onterecht. We willen graag de waardering voor het vak verbeteren. Deze Open Dag draagt daaraan zeker bij. Bovendien vindt er gelijktijdig aan de voorbereidingen voor de Open Dag ook een kwalitatief onderzoek plaats over de mogelijkheden om in onze branche werkzaam te zijn. We verwachten dat de uitkomsten van dit onderzoek ons ook helpen om de branche nog beter te positioneren.”
Belangstellenden
Op donderdag 23 april houdt de BSNC speciaal voor leerlingen en studenten in het groene onderwijs de Open Dag Fieldmanagement.
Deelnemende stadions:
• Euroborg – Groningen
• De Grolsch Veste – Enschede
• De Kuip – Rotterdam
• Abe Lenstra Stadion – Heerenveen
• AFAS Stadion – Alkmaar
• Stadion Galgenwaard – Utrecht
• Stadion de Goffert – Nijmegen
• Philips Stadion – Eindhoven
De Open Dag Fieldmanagement start om 12.30 uur. De middag eindigt om 16.00 uur.
Aanmelden kan via www.bsnc.nl/opendag Meer informatie
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met:
Ben Moonen van BSNC
Telefoon: 06 – 22 197 223
E-mail: info@bsnc.nlWebsite: www.bsnc.nl

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard