Euroborg kleurt oranje, Leeuwinnen komen naar Groningen

11 augustus 2021

De OranjeLeeuwinnen starten vrijdag 17 september om 20.45 uur de WK-kwalificatiereeks in Euroborg. De thuisbasis van FC Groningen verwelkomt de speelsters en nieuwe bondscoach Mark Parsons voor hun eerste kwalificatieduel richting het WK in 2023.

Het WK 2023 wordt gehouden in Australië en Nieuw-Zeeland. Na de EK winst in 2017, een tweede plaats op het WK in 2019 en een kwartfinale op de Olympische Spelen, weten de OranjeLeeuwinnen hoe mooi het is om op een groot podium te acteren. Om wederom op een eindtoernooi te mogen strijden, moeten zij zich echter eerst kwalificeren voor WK 2023. Met de steun van Groningen en omstreken start het team de kwalificatiereeks tegen Tsjechië.
 
Euroborg is geen onbekend terrein voor de OranjeLeeuwinnen, na overwinningen in 2017 tegen Noorwegen en 2020 op Estland is het aan de nieuwe bondscoach Parsons en zijn team om de lijn door te zetten. De Engelsman vervangt Sarina Wiegman die haar carrière vervolgt bij de nationale vrouwenploeg van Engeland. Parsons noemt het een enorme eer om bondscoach van de OranjeLeeuwinnen te worden.

Miedema

Thuiswedstrijd Miedema 
Voor Vivianne Miedema zal dit eerste duel na de Olympische Spelen enigszins als ‘thuiswedstrijd’ voelen. Na de uitschakeling in het verre Tokyo is zij weer even dichtbij haar ouderlijk huis dat staat in Hoogeveen. De spits van het Engelse Arsenal speelde in de jeugd onder meer bij VV De Weide, lid van het FC Groningen Amateurconvenant. 
 
Voor de wedstrijd tegen Tsjechië is onder voorbehoud van overheidsmaatregelen 2/3e van de stadioncapaciteit beschikbaar. Supporters zijn welkom met een volledige vaccinatie of een negatief testresultaat via ‘testen voor toegang’. De QR-code in de CoronaCheck-app wordt bij de ingang van het stadion gecontroleerd.
 
Tickets via de KNVB
Wil je de OranjeLeeuwinnen ook toejuichen in de unieke sfeer meemaken in Euroborg? De kaartverkoop gaat via de KNVB. Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop van de KNVB vanaf €15,-. De vrije verkoop start vrijdag 13 augustus om 12.00 uur, Oranje ClubCardhouders kunnen vanaf woensdag 11 augustus 12.00 uur hun kaartjes bemachtigen. Op de site van de KNVB is tevens een lijst met veelgestelde vragen opgesteld. 

oranjeleeuwinnen

Laatste nieuws