string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Etemadi moet komende dagen rust houden.

Dinsdag 20 september 2011 om 13:46

Doelman Agil Etemadi van Jong FC Groningen moet de komende dagen absolute rust houden. Hij liep maandagavond in Rotterdam een zware hersenschudding op toen hij na een luchtduel op zijn nek/schouder landde, tien minuten voor het einde van het duel met Jong Sparta.

Zijn broer en tevens zaakwaarnemer Zabih Etemadi, zelf oud-speler van Jong FC Groningen, werd gisteravond gebeld door de stafleden van het team van zijn broer. Hij is de komende tijd woordvoerder omdat Agil de niet kan telefoneren en zo weinig mogelijk prikkels mag hebben. “Gisteravond was ik al onderweg naar Rotterdam, toen ik door verzorger Johan van der Ploeg werd ingelicht dat de spelersbus onderweg was naar het Sint Franciscus Ziekenhuis om Agil op te pikken. Hij bleek namelijk na onderzoek gewoon naar huis te mogen.”
“Omdat Agil niet beschikte over een diagnose en ik telefonisch die gegevens niet kon opvragen in verband met privacy-wetgeving, hebben we besloten ’s nachts alsnog naar het UMCG te gaan. Daar kon men per fax de informatie wel opvragen en bleek Agil in Rotterdam door een neuroloog te zijn onderzocht en er bovendien een foto te zijn gemaakt waarop te zien was dat er niks gebroken was. In Rotterdam vond men dat er geen aanleiding was voor een scan.”
Om drie uur ’s nachts is Zabih samen met zijn broer Agil, zelf woonachtig in Gorredijk, naar het huis van Zabih in Groningen gegaan. “Hij kon wel naar huis, maar kon natuurlijk geen auto rijden en moet constant in de gaten worden gehouden. Gelukkig heeft hij vannacht wel goed kunnen slapen. Als hij suf wordt, is dat geen goed teken. Vandaag is onze vader bij hem om te kijken of het goed gaat. Agil heeft flinke hoofdpijn en dat zal een paar dagen tot mogelijk een week kunnen aanhouden.”
“Zelf wilde Agil eigenlijk alweer zo snel mogelijk naar de club, maar hij zal toch echt de komende dagen rust moeten houden. Aan het begin van de avond zal clubarts Frank Baarveld hem ‘checken’ en zal hij onderzoeken of het verstandig is dat Agil in Gorredijk verder rust gaat houden. Hij mag de komende dagen weinig doen, geen telefoon of internet, zo weinig mogelijk prikkels. De belasting kan de komende dagen weer beetje bij beetje worden opgevoerd. Hopelijk knapt hij snel weer op.”

Gerelateerd nieuws.

22 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard