Esports FC Groningen op weg naar internationale fame

24 maart 2020

Nick den Hamer doet momenteel namens Esports FC Groningen mee aan een groot internationaal EA Sports FIFA 2020 toernooi. Het toernooi genaamd #UltimateQuaranTeam wordt georganiseerd door de Engelse voetbalclub Leyton Orient en is een wereldwijd succes. Nick speelt vanavond (dinsdag 24 maart) om 19.00 uur de kraker tegen Sheffield Wednesday. Het duel is live te volgen via de link onderaan dit artikel.

photo6039866634551800359

#UltimateQuaranTeam is afgelopen week opgericht door het Engelse Leyton Orient, actief in de League Two, en kent een deelnemersveld van 128 voetbalclubs wereldwijd. FC Groningen werd in de eerste ronde gekoppeld aan een bekende tegenstander: PEC Zwolle. Nick den Hamer versloeg de kampioen van de eDivisie door met 3-1 te winnen.
 
In diezelfde ronde speelde het Italiaanse Atalanta Bergamo tegen Vitesse. Bij de Italianen zat voormalig FC-verdediger Hans Hateboer achter de knoppen. Hateboer weerde zich kranig tegen de esporter van de Arnhemmers, maar verloor met 2-0 en werd zodoende uitgeschakeld op het toernooi dat dagelijks aan populariteit wint.
 
Vooral in Engeland is het enthousiasme voor #UltimateQuaranTeam torenhoog. De aankondiging van Sheffield Wednesday dat hun speler Tom Delee het vanavond opneemt tegen Nick den Hamer van FC Groningen werd door de ruim 300.000 volgers van de club op Twitter veelvuldig geliket.
 
Nick kan zich opmaken voor een zware strijd en kan de support van de #ESFCG community goed gebruiken op de weg naar internationale fame. Volg de battle van Nick (FC Groningen) vs Tom Delee (Sheffield Wednesday) vanaf 19.00 uur live op www.twitch.tv/nickdenhamer 

ET3D-vZXYAA1DF8

Laatste nieuws